Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Beluši in paprika
[ -kreativno- ]
Zeleni beluši s paprično omako
22.08.2005

Trud, da boste papriko olupili, se vam bo bogato poplačal. Pa še dve ideji dobite zraven: krompirjev pire s praženim česnom in sveže rezine pršuta, ki se imenitno znajdejo tudi v topli jedi.


Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  630 kcal/osebo
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura 30 minut


Sestavine

2 rdeči papriki, 20 g pinijevih jedrc, 150 g bele čebule, 1 zeleni feferon, 100 ml olivnega olja, 1 žlica rdečega vinskega kisa, sol, 1 kg zelenih belušev, 12 rezin pršuta, 800 g krompirja, 6 strokov česna, 4 žlice olivnega olja, 20 g masla, 100 ml sladke smetane, poper, muškatni orešek

Priprava

1. Papriki razpolovite, odstranite semenje, položite na pekač in pecite v pečici na drugi rešetki od zgoraj pod grilom 12 do 15 minut. Pečene paprike dajte v vrečko za zamrzovanje, pustite stati nekaj minut in jo nato olupite ter narežite na majhne rombe. Pinijeva jedrca zlatorjavo opražite v ponvi brez maščobe.

2. Čebulo olupite in sesekljajte. Feferonu odstranite semenje in ga drobno narežite. V posodi segrejte 100 ml olivnega olja in na majhnem ognju dušite čebulo toliko časa, da postane zlatorjava. Po 10 minutah dušenja dodajte narezani feferon. Na koncu dodajte narezano papriko, pinijeva jedrca in kis ter solite.

3. Krompir olupite, narežite na kocke in ga skuhajte do mehkega v slani vodi. Česen olupite, narežite na tanke rezine in jih hrustljavo opecite v preostalem olivnem olju. Pečeni česen odcedite na kuhinjskem papirju. Beluše olupite in jih kuhajte v slani vodi 4 minute.

4. Zavrite smetano z maslom ter jo začinite s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Krompir odlijte in ga pretlačite s smetano in oljem, v katerem ste pražili česen. Na ogrete krožnike dajte kupček krompirja, odcejene beluše, omako iz paprike in rezine pršuta. Na koncu krompirjev pire potresite z opraženim česnom.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND