Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Avokado malo drugače
[ -malo drugače- ]
Avokado z arašidi in piščančjim filejem
07.06.2011

Ni dobro, da je za večerjo vedno nekaj le na hitrico in iz hladilnika. Tudi večerje je potrebno načrtovati, pa četudi le pol ure v naprej. In zraven ne pozabite prižgati sveče ter do polovice napolniti pecljatih kozarcev.


Kategorija hrane:  prigrizki
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut


Sestavine

1 piščančji file, 1 zreli avokado, 1 strok česna, 1/2 žličke gorčice, sol, poper, ščepec rdeče paprike v prahu, ščepec sladkorja, 1 žlička limoninega soka, 1 žlica balzamičnega kisa, 1 žlica sesekljanih zelišč (drobnjak, peteršilj, krebuljica), 2 žlici olivnega ali orehovega olja, 25 g grobo sesekljanih arašidov, 1 žlica masla, 2 žlici olja

Priprava

1. Olupljeni česen stisnite in ga z gorčico, soljo, poprom, papriko v prahu, sladkorjem, limoninim sokom, kisom, oljem in zelišči razmešajte v gladko marinado. Avokado olupite, prerežite na polovico, odstranite peško in ga po dolgem narežite na tanke rezine. Prelijte jih z marinado, pokrijte s prozorno folijo in postavite v hladilnik za 20 minut.

2. Piščančji file solite in poprajte. V ponvi segrejte olje in v njem na močnem ognju z vseh strani opecite piščančji file. Nato ga na majhnem ognju pecite do konca še 7 do 10 minut. Pečeni file narežite povprek na rezine. Na krožnika položite marinirane rezine avokada, nanj rezine piščančjega fileja in vse skupaj potresite z arašidi, ki ste jih na hitro pretresli v vročem maslu. Postrezite s česnovo bageto.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND