Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Ramstek z mlado čebulo
[ -za goste- ]
Ramstek z mlado čebulo
22.08.2005

Takšno kosilo se ne naredi v kuhinji, temveč pri mesarju! Zato bodite posebej pazljivi in izbirčni pri izbiri mesa, saj ni vsaka bržola enako mehka in sočna. Ob dobrem mesu je finiš na domačem štedilniku zgolj le še rutina.


Kategorija hrane:  meso in divjačina
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  435 kcal/osebo
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

4 ramsteki, 60 g šalotke, 60 g korenja, 1 paradižnik, 2 vejici timijana, 2 kocki sladkorja, 1 žlička paradižnikove mezge, 1 žlica olja, 4 žlice balzamičnega kisa, 400 ml goveje juhe, 2 šopka mlade čebule, sol, poper, 2 žlici olivnega olja, 2 žlici masla, 1/2 žličke sladkorja, 5 žlic suhega šerija, 1 žlica jedilnega škrob

Priprava

1. Šalotke, korenje in paradižnik narežite na majhne kocke. V posodi segrejte olje in opražite korenje in šalotko. Dodajte timijan, kocki sladkorja in paradižnikovo mezgo, malce opražite in dodajte še narezani paradižnik. Po žlicah dodajajte balzamični kis in vedno pustite, da izpari. Zalijte z juho in vse skupaj pokuhajte na 200 ml tekočine. Omako nato precedite.

2. Pečico segrejte na 175 stopinj. Meso začinite s soljo in poprom. V ponvi segrejte olivno olje in meso na močnem ognju pecite na vsaki strani pol minute. Položite ga v plitvo ognjevarno posodo in ga pecite v pečici na drugi rešetki 10 minut. Po 5 minutah pečenja ga obrnite.

3. Medtem v ponvi segrejte maslo in očiščeno mlado čebulo opecite z vseh strani. Začinite s soljo in sladkorjem. Dve žlici omake zmešajte z dvema žlicama šerija in s tem počasi zalivajte čebulo. Dušite jo 5 minut do mehkega, vmes jo večkrat obrnite.

4. Balzamično omako zavrite in jo zgostite z jedilnim škrobom, ki ste ga gladko razmešali v preostalem šeriju. Na vroče krožnike naložite mlado čebulo in meso, ki ga prelijte z balzamično omako. Zraven ponudite kuhane krompirjeve njoke.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND