Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Priloga k žaru
[ -on zanjo- ]
Paradižnikova solata z avokadom in koriandrom
31.08.2014
Kategorija hrane:  solate
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  230 kclal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  20 minut


Sestavine

3 veliki paradižniki (volovsko srce), 1 manjša rdeča čebula, kajenski poper ali strok čilija, 2 majhni kumari, 1 zreli avokado, šopek koriandra, 4 žlice oljčnega olja, 2 žlici kisa, sol, sveže mleti poper

Priprava

1. Čebulo je olupil, prerezal na polovico in narezal na tanke trakove. Kumari je olupil, po dolgem prerezal na polovico, z žličko odstranil semenje in narezal na majhne kose. Paradižnik je prav tako narezal na manjše kose.

2. Avokado je razpolovil, odstranil koščico in ga olupil. Povprek ga je narezal na tanke rezine. Koriander je osmukal in lističe drobno sesekljal.

3. Vso narezano zelenjavo in koriander je stresel v servirno posodo, jo rahlo solil, prelil z oljem in kisom ter previdno zmešal. Solato je začinil s poprom in kajenskim poprom (ali drobno narezanim čilijem). Odlična priloga k piščancu na žaru, manjkati ne sme hrustljava domača bageta in grški jogurt z meto in oljčnim oljem.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND