Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Mavrahi in cvetača
[ -za goste- ]
Lososova postrv, mavrahi in cvetačni tris
15.04.2014

Lososova postrv, mavrahi in cvetačni tris
Kategorija hrane:  sladkovodne ribe
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura
Priporočeno vino:  Rebula 2009, Sveti Martin


Sestavine

4 majhni fileji lososove postrvi (ali 2 velika), 1 majhna cvetača, repično olje za pečenje, 100 g svežih mavrahov, 200 ml mleka, 70 g masla, sol, 50 g pora (samo beli del), 20 g sesekljane šalotke, 50 ml suhega belega vina, 200 ml zelenjavnega fonda, 10 g peteršiljevih lističev, 25 g masla, 2 žlici oljčnega olja, narezani drobnjak

Priprava

1. Za porovo omako v kozici opražimo na oljčnem olju narezani por in šalotko, dolijemo vino, ga pokuhamo in dolijemo še fond. Kuhamo na majhnem ognju 10 minut in zmiksamo skupaj s peteršiljem in 25 g masla v gladko omako. Po potrebi jo pretlačimo skozi cedilo. Pred serviranjem vanjo zamešamo drobnjak.

2. Cvetačo očistimo in odrežemo 12 enakomerno tankih rezin (da jih bomo kasneje opekli). Nekaj cvetače narežemo na zelo drobne kocke (4 žlice), preostalo pa razdelimo na majhne kose in jo kuhamo do mehkega v mleku. Kuhano cvetačo nato s 40 g masla pretlačimo s paličnim mešalnikom v gladek pire ter ga rahlo solimo.

3. Lososove fileje solimo in spečemo v ponvi na repičnem olju. V majhni ponvi segrejemo repično olje in v njem zlato rjavo opečemo rezine cvetače. V drugi ponvi opečemo mavrahe na preostalem maslu in jih začinimo s soljo in poprom. Na ogrete krožnike naložimo vse tri vrste cvetače, pečeno postrv, omako in pečene mavrahe.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND