Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Postrv v bučnih semenih
[ -malo drugače- ]
Hrustljava lososova postrv na krompirjevi rižoti
21.01.2014
Kategorija hrane:  sladkovodne ribe
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura
Priporočeno vino:  Belo 2010, Gordia


Sestavine

800 g krompirja, 70 ml suhega vermuta (Noily Prat), 700 ml zelenjavne juhe, 150 g pora, 2 žlici olja, sol, kajenski poper, 50 ml sladke smetane, 80 g naribanega sira, 4 žlice parmezana, 4 fileji lososove postrvi, panko drobtine (ali navadne krušne), 2 žlici bučnih semen, olje za pečenje.

Priprava

1. Krompir olupimo in narežemo na ½ cm velike kocke. Por po dolgem prerežemo na polovico in ga narežemo na ½ cm trakove.

2. V ponvi z visokim robom (za rižote) malce segrejemo olje, dodamo por in pražimo 1 minuto, dodamo krompirjeve kocke in med mešanjem pražimo 3 minute. Dolijemo vermut, ga skoraj v celoti pokuhamo in dolijemo še juho. Na srednji vročini kuhamo krompirjevo rižoto 15 do 20 minut. Nekaj minut pred koncem kuhanja dolijemo še sladko smetano.

3. Pred serviranjem v rižoto zamešamo sir in parmezan, začinimo s kajenskim poprom in po potrebi še solimo.

4. V ponvi brez maščobe opražimo bučna semena, jih ohladimo in grobo sesekljamo. Zmešamo jih z drobtinami. Fileje lososove postrvi začinimo s soljo in poprom ter jih povaljamo v drobtinah samo po strani brez kože. V ponvi segrejemo nekaj žlic olja in vanj položimo fileje s panirano stranjo navzdol. Pečemo približno dve minuti do zlato rjave barve, nato jih obrnemo in pečemo na strani s kožo do hrustljavosti. Postrežemo na krompirjevi rižoti.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND