Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Hrustljava pizza
[ -on zanjo- ]
Hrustljava pizza z zeljem in pršutom
25.01.2012
Hrustljava pizza z zeljem in pršutom
Kategorija hrane:  testenine in pizze
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Hran. vrednost:  636 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura 30 minut


Sestavine

20 g svežega kvasa, 260 g moke, 80 g masla, sol, sladkor, 150 g creme fraiche, poper, 500 g mladega zelja, 80 g šalotke, mleta kumina, 60 g pršuta

Priprava

1. Za testo je raztopil kvas v 140 ml mlačne vode. V posodo je stresel moko, v sredini naredil kotanjo in vanjo vlil raztopljeni kvas. Potresel je s 40 g mehkega masla, soljo in ščepcem sladkorja ter vse skupaj s pomočjo mikserja zgnetel v gladko testo. Testo je pokril s krpo in pustil vzhajati na toplem 40 minut.

2. Zelje je razrezal na štiri del, izrezal trdi kocen in liste narezal na 1 cm široke trakove. Šalotko je olupil in narezal na tanke kolobarje. V veliki ponvi je segrel preostalo maslo, dodal šalotko in jo pražil 1 minuto. Dodal je še narezano zelje in dušil toliko časa, da se je zelje rahlo zmehčalo. Začinil je s soljo, poprom in kumino. Pečico je segrel na 240 stopinj.

3. Polovico testa ke na pomokani delovni površini zelo tanko razvaljal. Creme fraiche je solil in popral. Razvaljano testo je položil na položimo na pekač, obložen s peki papirjem in ga večkrat prebodel z vilicami. Testo je premazal s polovico smetane (prazen je pustil 2 cm rob), potresel s polovico zelja in pečel na prvi rešetki od spodaj 10 do 15 minut. Pršut je natrgal na manjše kose in ga potresel po pečeni pizzi. Iz preostalih sestavina je spekel še eno pizzo.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND