Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Koromač in polenta
[ -on zanjo- ]
Koromačeva bolonjska omaka na kremasti polenti
25.01.2012
Koromačeva bolonjska omaka na kremasti polenti
Kategorija hrane:  riž in polenta
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  45 minut


Sestavine

500 g koromača, 200 g mletega mesa, 2 manjši čebuli, 7 žlic oljčnega olja, 400 g pasiranega paradižnika (tetrapak), 100 ml instant zelenjavne juhe, 200 g koruznega zdroba, 200 ml mleka, 100 g sladke smetane, 100 parmezana

Priprava

1. Koromač je razrezal na štiri dele, izrezal trdi kocen in četrtine narezal na trakove. Čebuli je olupil in drobno sesekljal. V širokem loncu je na vročem olju stekleno opražil čebulo, dodal mleto meso in ga med mešanjem pražil, da rahlo porjavi. Dodal je narezani koromač, popražil, začinil s soljo in poprom, dolil pasirani paradižnik in juho ter na majhni vročini dušil 15 minut.

2. Za polento je zavrel 700 ml vode, mleko in sladko smetano, solil, vmešal koruzni zdrob in polento med mešanjem kuhal na majhni vročini 15 do 20 minut. V kuhano polento je zamešal parmezan in malo mleka, da je bila polenta res kremasta. Naložil jo je na ogrete krožnike, prelil z bolonjsko omako in potresel z nahobljanim parmezanom.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND