Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Zimske testenine
[ -on zanjo- ]
Bleki z zeljem in bučnimi semeni
18.01.2012
Bleki z zeljem in bučnimi semeni
Kategorija hrane:  testenine in pizze
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  457 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  35 minut


Sestavine

80 dag mladega zelja, 100 g šalotke, 3 stroki česna, šopek drobnjaka, 50 g bučnih semen, 1 žlica medu, 50 g masla, 3 žlice belega balzamičnega kisa, mleta kumina, mleta rdeča paprika, sveže mleti poper, 300 g svežih testenin

Priprava

1. Šalotko je olupil in narezal na tanke trakove. Olupljeni česen je narezal na zelo tanke rezine. Zelje je razrezal na štiri dele, izrezal trdi kocen in liste narezal na 3 cm velike kvadrate. Bučna semena je opražil v ponvi brez maščobe. Testenine je narezal na 2 cm velike kvadrate.

2. V veliki ponvi je segrel med, dodal maslo, šalotko in česen ter pražil dve minuti. Potresel je kumino, soljo, rdečo papriko in poprom, dolil kis in v ponev stresel narezano zelje. Med mešanjem je zelje dušil 10 minut oz. toliko časa, da se je zmehčalo.

3. Medtem je testenine skuhal na zob (al dente), jih odcedil in stresel k zelju. Drobnjak je drobno narezal in ga skupaj z opraženimi bučnimi semeni zamešal v zelje. Po vrhu je potresel ocvrte kolobarje čebule.

Namig: za domače testenine zgnetemo v gladko testo 300 g moke, 3 jajca, 1 žličko olja in ½ žličke soli in ga pustimo zavitega v folijo počivati 30 minut. Nato ga s pomočjo stroja za testenine zelo tanko razvaljamo in razrežemo na 2 cm velike kvadrate. Pustimo jih sušiti 1 uro, šele nato jih kuhamo.


Komentar

Jed, ki se tako lepo spominja mladosti, čeprav se je potem za predolgo nekje izgubila. A vrača se pomlajena in osvežena, zdaj celo hrusta, se v ustih topi in barvno je usklajena s pogledom v sinje nebo. Stavim, da boste rekli: ”Še!” in se široko smejali.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND