Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Špageti z gobami
[ -on zanjo- ]
Špageti z rjavimi šampinjoni in peteršiljem
09.01.2012
Špageti z rjavimi šampinjoni in peteršiljem
Kategorija hrane:  testenine in pizze
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut


Sestavine

500 g rjavih šampinjonov, 2 stroka česna, 2 šalotki, 3 žlice oljčnega olja, sol, poper, 500 g špagetov, 4 žlice naribanega parmezana, 3 žlice sesekljanega peteršilja, 1 žlica sesekljanega svežega žajblja, 12 češnjevih paradižnikov

Priprava

1. Češnjeve paradižnike je narezal na 4 dele. Česen in šalotko je olupil, drobno sesekljal in stekleno opražil na olju v veliki ponvi. Dodal je na tanke rezine narezane šampinjone in jih dušil 7 minut. Začinil je s soljo in poprom, vmešal narezane paradižnike in žajbelj ter pražil še 2 minuti.

2. Medtem je skuhal špagete v slani vodi na zob (al dente), jih odcedil in pri tem shranil ½ skodelice vode od kuhanja. Odcejene špagete je stresel v ponev z gobami, vmešal peteršilj in parmezan ter dolil vodo od kuhanja. Vse skupaj je dobro premešal, naložil v ogrete globoke krožnike in potresel s parmezanom


Komentar

Celo stanovanje je dišalo po tajskem kariju s kokosovim mlekom in limonino travo. Tega okusa ne zgrešim. Ker je tako prepoznaven in ker ga imam tako rad. Lahko bi stavil za visoko vsoto. Sreča v nesreči. Ker je nimam, vsote, namreč. Sicer bi bil spet brez nje.
”Ne eno ne drugo, še manj pa oboje,” se je zasmejala. Češ: ”Pojma nimaš!” Res, kajti bili so špageti z rjavimi šampinjoni! Brez kokosovega mleka in limonine trave, zgolj z veliko peteršilja in malo žajblja ter na hitro sotiranih paradižničkov.
Aroma svežih rjavih šampinjonov te popelje v svet dišav, ki se razteza od francoske do azijske kuhinje. Zato jim pri nas, ko jim očitamo manjvrednost, saj mislimo, da so gobe le jurčki in lisičke, delamo krivico. Oprostite, šampinjoni!


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND