Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Avokado in tuna
[ -on zanjo- ]
Tatarski avokada in tune
26.12.2011
Tatarski avokada in tune
Kategorija hrane:  hladne predjedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut


Sestavine

1 velik ne preveč zreli avokado (ali 2 majhna), 1 žlica limonovega soka, solni cvet, garam masala, jabolčni kis, 3 žlice creme fraiche, 2 žlici na drobne kocke narezanega jabolka, beli poper, kajenski poper, oljčno olje z limono; 300 g sveže tune, gorčica, wasabi pasta, sol, poper, 3 žlice oljčnega olja, sveža redkvica

Priprava

1. Avokado je prepolovil, odstranil koščico, olupil in in polovico temeljito pretlačil z vilico, dodal solni cvet, ščepec garam masale, kajenski poper, limonov sok, brizg kisa in creme fraiche. Vse skupaj je dobro premešal. Preostali avokado je narezal na drobne kocke in ga skupaj z narezanim jabolkom zamešal v pretlačeni avokado ter na koncu rahlo pokapljal z limonovim oljčnim oljem.

2. Tuno je narezal na drobne kocke in jo dobro zmešal z oljčnim oljem, noževo konico gorčice in wasabi paste, soljo in poprom.

3. Redkvico je narezal na tanke palčke. Na krožnikih v je v kovinske obročke najprej naložil avokado, nanj tuno ter po vrhu potresel narezano redkvico. Pred serviranjem je kovinske obročke previdno odstranil.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND