Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Božična juha
[ -on zanjo- ]
Bučna juha s karijem in hrustljavimi kozicami
21.12.2011
Bučna juha s karijem in hrustljavimi kozicami
Kategorija hrane:  juhe in enolončnice
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  405 ckal/osebo
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  45 minut


Sestavine

500 g hokaido buče, 2 šalotki, 40 g svežega ingverja, kajenski poper, 4 žlice oljčnega olja, 2 žlici karija v prahu, 1 l instant zelenjavne juhe, 300 ml kokosovega mleka, 8 večjih kozic, 1 jajce, moka, 5 žlic drobtin, 4 žlice sesekljanih pistacij, olje za pečenje

Priprava

1. Bučo je neolupljeno narezal na kocke. Šalotko in ingver je olupil in narezal na tanke rezine. V loncu je segrel olje, dodal šalotko in ingver, popražil in dodal še bučo. Vse je pražil 3 minute, potresel s karijem in zalil z juho in kokosovim mlekom. Na srednji vročini je kuhhal juho 25 minut.

2. Na krožniku je zmešal drobtine in pistacije. Kozice je olupil, osušil, rahlo solil in povaljal v moki, razžvrkljanem jajcu in pistacijevih drobtinah. Juho je zmiksal, pretlačil skozi cedilo, začinil s soljo in kajenskim poprom ter ponovno rahlo zavrel. V majhni ponvi je segrel olje in v njem hrustljavo ocvrl panirane kozice. Odcedil jih je na kuhinjskem papirju in takoj postregel z bučno juho.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND