Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Dunajski malo drugače
[ -on zanjo- ]
Dunajski zrezek s hrenom
14.12.2011
Dunajski zrezek s hrenom
Kategorija hrane:  perutnina
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  45 minut


Sestavine

8 tankih puranjih zrezkov, 2 jajci, moka in drobtine za paniranje, sol, poper, 4 žlice naribanega hrena, olje za cvrenje, čvrsti krompir, 3 žlice masla, 2 žlici sesekljanega peteršilja, brusnični kompot

Priprava

1. Zrezke je rahlo potolkel, solil in popral, jih potresel s hrenom in hren z roko rahlo pritisnil na meso. Nato je zrezke povaljal v moki, stepenem jajcu in drobtinah.

2. Krompir je olupil, razrezal na štiri dele in ga skuhal v slani vodi. Dobro ga je odcedil, dodal maslo in peteršilj ter posodo pokril, da se je maslo raztopilo. Vse skupaj je previdno premešal.

3. V ponvi je segrel olje in pekel zrezke na srednji vročini do zlato rjave barve. Pečene zrezke je položil na kuhinjski papir, da so se dobro odcedili. Na ogrete krožnike je naložil masleni krompir, zrezke in brusnični kompot.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND