Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Zelje iz voka
[ -on zanjo- ]
Pekoče pečeno zelje s kozicami
06.12.2011
Pekoče pečeno zelje s kozicami
Kategorija hrane:  morske ribe in sadeži
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Hran. vrednost:  280 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  40 minut


Sestavine

500 g zelja, 1 manjša bela čebula, 1 strok česna, 2 žlici sezama, 3 žlice olja, 100 g majhnih kozic, 5 žlic sojine omake, 100 ml instant zelenjavne juhe, 1 žlička paste sambal oelek (ali čili paste), 2 žlici indijskih oreščkov, 200 g basmati riža

Priprava

1. Zelje je narezal na tanke trakove, olupljeno čebulo drobno sesekljal in česen stisnil. Sezam in indijske oreščke je ločeno opražil v ponvi brez maščobe. Riž je skuhal po navodilu na embalaži.

2. V voku ali globoki ponvi je segrel olje, dodal čebulo in jo stekleno opražil. Dodal je še narezano zelje in stisnjeni strok česna ter pražil toliko časa, da se je zelje malce zmehčalo. Dolil je juho in sojino omako, vmešal sambal oelek ali čili pasto in kozice ter vse skupaj še enkrat zavrel. Pred serviranjem je zelje potresel s sezamom in indijskimi oreščki.


Komentar

Če se tudi vam zdi, da imajo pri Kitajcu za prvim vogalom vse jedi enak okus in podoben videz, potem z dvema kapljama arašidovega olja razžarite vok sami. Gre tako hitro in preprosto, da boste do prihodnjič že znali tudi s palčkami.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND