Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Paradižnikov pesto
[ -on zanjo- ]
Penne s paradižnikovim pestom in kozjim sirom
30.11.2011
Penne s paradižnikovim pestom in kozjim sirom
Kategorija hrane:  testenine in pizze
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  25 minut


Sestavine

40 g mletih mandljev, 7 vejic sveže bazilike, 40 g sušenih paradižnikov, 1 žlička limonovega soka, 8 žlic oljčnega olja, poper, sol, 250 g testenin (npr. penne), 50 g kozjega sira, drobnjak

Priprava

1. Mlete mandlje je rahlo opražil v ponvi brez maščobe in jih ohladil. Sušene paradižnike in baziliko je sesekljal. V blenderju je zmiksal sušene paradižnike, baziliko, limonov sok in oljčno olje. Vmešal je pražene mlete mandlje in rahlo popral ter solil.

2. Testenine je skuhal na zob (al dente), jih odcedil in pri tem shranil malo vode od kuhanja. Odcejene testenine je stresel nazaj v lonec, dodal paradižnikov pesto in po potrebi malo vode ter dobro premešal. Na krožniku je testenine potresel z naribanim kozjim sirom in narezanim drobnjakom.


Komentar

Vem, kaj je krivo, da ne kuhate doma! Časa nimate, kajne. Toda, zakaj potem izbirate predolge in preveč komplicirane recepte? Zakaj začnete kuhati šele takrat, ko pridete iz službe domov? Zakaj kuhate vedno enako in isto?
V pestu je rešitev! Čas vam vzame le enkrat, uporabljate pa ga lahko dva do tri mesece. Potem je potrebno le še zavreti vodo.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND