Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Jesenski vaflji
[ -on zanjo- ]
Mandljevi vaflji z jabolčno čežano
08.11.2011
Mandljevi vaflji z jabolčno čežano
Kategorija hrane:  sladke glavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  595 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  35 minut


Sestavine

125 g mehkega masla, 100 g sladkorja, 2 jajci, 1 žlička nastrgane limonove lupine, 150 g moke, 100 g mletih mandljev, 1/3 zavitka pecilnega praška, sol, 250 ml mleka; 800 g jabolk (boskop, cox orange), 50 g želirnega sladkorja 2:1, 100 ml belega vina, 60 g masla, 1 žlička cimeta

Priprava

1. Jabolka je olupil, odstranil pečke in jih narezal na večje kose. V lonec je stresel jabolka, dodal želirni sladkor, vino, 60 g masla in cimet. Jabolka je kuhal odkrito na srednji vročini 15 minut. Jabolčni kompot je zmiksal in pire ohladil.

2. Maslo, sladkor, jajci in limonovo lupino je penasto umešal. Moko, mandlje, pecilni prašek in ščepec soli je zmešal in z lopatko zamešal v masleno kremo. Nato je dolil še mleko in vse temeljito premešal.

3. Pekač za vaflje je segrel in spekel vaflje po navodilu za uporabo pekača. Pečene vaflje je potresel s sladkorjem v prahu in ponudil z jabolčno čežano.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND