Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Zimska juha
[ -on zanjo- ]
Grahova juha s korenjem in zdrobovimi žličniki
16.02.2010
Grahova juha z zdrobovimi cmoki
Kategorija hrane:  juhe in enolončnice
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Hran. vrednost:  310 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut


Sestavine

200 g zmrznjenega graha, 1 korenje (100 g), 1 majhna peteršiljeva korenina, 1 žlica oljčnega olja, 1 žlica sesekljanega peteršilja, 500 ml zelenjavne juhe (instant), 100 ml mleka, 3 žlice pšeničnega zdroba, 1 jajce, sol, poper, muškatov orešek

Priprava

1. Korenje in peteršiljeva korenino je olupil in narezal na majhne kocke. V posodi je segrel olje in pražil narezano zelenjavo 2 minuti. Dolil je je juho, popral in kuhal pokrito 10 minut.

2. Zavrel je mleko, ga začinil s soljo, poprom in muškatovim oreškom, dodal pšenični zdrob in med mešanjem kuhal toliko časa, da se je masa ločila od dna posode. Posod je odstavil z ognja in v kuhani zdrob vmešal jajce.

3. Z žličko je iz mase oblikoval majhne žličnike in jih kuhal v juhi na majhni vročini 10 minut. Pet minut pred koncem kuhanja je dodal še grah. Pred serviranjem je juho potresel s peteršiljem.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND