Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Bolonjeze brez mesa
[ -on zanjo- ]
Bolonjeze brez mesa
09.02.2010
Bolonjeze brez mesa
Kategorija hrane:  testenine in pizze
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  35 minut


Sestavine

1 manjša rdeča čebula, 2 korenja, polovica rumene kolerabe, polovica majhnega gomolja zelene, 2 žlici oljčnega olja, 1 žlička paradižnikove mezge, sol, poper, 2 lovorjeva lista, 100 ml piščančjega fonda (instant), 50 ml rdečega vina, 230 g špagetov, 3 žlice grobo naribanega parmezana

Priprava

1. Čebulo je sesekljal, vso preostalo zelenjavo pa narezal na julien trakove (2 mm široki in 5 cm dolgi).

2. Na olju je čebulo in vso zelenjavo pokrito dušil na majhnem ognju 10 minut. Dodal je mezgo, povečal ogenj, popražil, zalil z vinom in ga pustil skoraj v celoti pokuhati. Dolil je še juho in kuhal na majhnem ognju 10 minut.

3. Špagete je kuhal v slanem kropu 4 minute, jih odcedil in vmešal v omako. V omaki jih je kuhal do al dente in pred serviranjem vanje zamešal polovico parmezana, s preostalo polovico pa je potresel špagete na krožniku.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND