Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Paella
[ -on zanjo- ]
Paella iz Valencije
25.01.2010
Kategorija hrane:  riž in polenta
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  790 kcal/osebo
Zahtevnost:  srednje zahtevno
Čas priprave:  1 ura 30 minut


Sestavine

250 g riža za rižoto, 1 velika rdeča paprika, 300 g paradižnika, 1 čebula, 3 stroki česna, 150 g graha, 24 kom olupljenih in očiščenih garnel ali kozic, 600 g izkoščičenih piščančjih bedrc, 5 žlic oljčnega olja, ½ žličke sladke paprike v prahu, 0,2 g žafranovih nitk, 1 lovorjev list, 650 ml piščančje juhe (instant)

Priprava

1. Papriko je razrezal na štiri dele, odstranil pečke in jih pod grilom v pečici pekel toliko časa, da je koža počrnela. Pečene paprike je vzel iz pečice, jih pokril z mokro krpo in ohlajene olupil ter narezal na ozke trakove.

2. Paradižnike je olupil, odstranil pečke in ga narezal na kocke. Čebulo in česen je sesekljal. Piščančja bedra je prerezal na polovico ter jih začinil s soljo in poprom. V paella ponvi je segrel olje in na močnem ognju opekel piščanca, ga preložil na alu folijo in dobro zavil. Na maščobi je nato na hitro opekel še garnele in jih prav tako shranil na toplem v alu foliji.

3. V ponev je stresel čebulo in česen, malce popražil in dodal paradižnik ter grah. Dušil je 5 minut, vmešal papriko in žafran ter začinil s soljo in poprom. Dodal je riž in lovorjev list, zalil z vročo juho in kuhal približno 17 do 20 minut, tako da je riž ostal al dente. Vmes je riž nekajkrat premešal.

4. Pečico je segrel na 180 stopinj. V kuhani riž je zamešal narezano papriko in piščanca, po vrhu potresel z garnelami, pokril z alu folijo in ponev postavil v pečico za 15 minut.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND