Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Krompir in posebna klobasa
[ -on zanjo- ]
Krompirjeva omaka z ocvrto posebno klobaso
18.01.2010
Krompirjeva omaka z ocvrto posebno
Kategorija hrane:  juhe in enolončnice
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

70 dag krompirja, 2 stroka česna, 2 lovorjeva lista, 2 žlici paradižnikove mezge, 1 žlička rdeče paprike v prahu, kajenski poper, sol, majaron, šetraj, 6 kislih kumaric, 25 dag posebne klobase, 1 jajce, moka in drobtine za paniranje, olje za pečenje

Priprava

1. Krompir je olupil in ga narezal na večje kocke. V posodo je dal narezani krompir, lovorjeva lista, majaron, šetraj in na polovico prerezan olupljeni česen, dolil toliko vode, da je pokrila krompir, solil in kuhal krompir do mehkega. Iz posode, v kateri se je kuhal krompir, je odlil skoraj vso tekočino in jo shranil.

2. Kuhani krompir je pretlačil, dodal toliko vode od kuhanja, da je nastala gostljata omaka, dodal mezgo, kajenski poper in papriko v prahu ter vse skupaj še enkrat zavrel in kuhal 5 minut. Pred serviranjem je v omako zamešal še na kolobarje narezane kumarice.

3. Posebno klobaso je narezal na 1 cm debele rezine in jih povaljal v moki, stepenem jajci in drobtinah ter jih zlato rumeno ocvrl v olju. Ocvrte rezine posebne je odcedil na kuhinjskem papirju in še vroče ponudil s krompirjevo omako.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND