Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Šampinjoni in paprika
[ -on zanjo- ]
Ragu s šampinjoni in rdečo papriko
11.01.2010
Šampinjonov golaž z rezanci
Šampinjonov golaž z rezanci
Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  20 minut


Sestavine

1 velika rdeča paprika, 1 bela čebula, 250 g šampinjonov, 2 žlici oljčnega olja, 2 žlički sladke paprike v prahu, 1 žlička ostre paprike v prahu, 6 žlic paradižnikovega pireja, 50 ml zelenjavne juhe, 2 žlici kisle smetane, 1 žlica sesekljanega peteršilja, 250 g svežih širokih rezancev

Priprava

1. Papriko je razdelil na štiri dele, ji odstranil semenje, položil na pekač, ki ga je najprej prekril z alu folijo in ga postavil v pečico pod gril, da je koža počrnela. Paprike je pokril z mokro krpo in ohlajene olupil ter narezal na trakove.
2. Čebulo je olupil in sesekljal. Šampinjone je razrezal na štiri dele. V ponvi je segrel olje in pražil gobe do svetlo rjave barve. Dodal je še čebulo, malce popražil, potresel z obema vrstama paprike in vmešal narezano papriko, juho ter paradižnikov pire. Vse skupaj je kuhal 5 minut in pred serviranjem vmešal peteršilj. Ragu je okrasil z žlico smetane in ga postregel s kuhanimi širokimi rezanci, ki jih je zabelil z maslom.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND