Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Dimljeni brancin in avokado
[ -on zanjo- ]
Tatarski iz avokada in dimljeni brancin
15.12.2009
avokadov tatarski
Kategorija hrane:  hladne predjedi
Za (št. ljudi, kosov):  6 oseb
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut


Sestavine

1 velik zreli avokado (ali 2 majhna), 1 žlica limonovega soka, solni cvet, ščepec začimbe garam masala, pehtranov kis, 3 žlice creme fraiche, 1 žlica na drobne kocke narezanega jabolka, beli poper, kajenski poper, oljčno olje z limono, lososov kaviar, 150 g dimljenega brancina Fonda,

Priprava

1. Avokado je prepolovil, odstranil peško, ga olupil in eno polovico temeljito pretlačil z vilico, dodal začimbe, limonov sok, brizg kisa in creme fraiche. Vse skupaj je dobro premešal ter na koncu rahlo pokapljal z limonovim oljčnim oljem.

2. Preostali avokado je narezal na drobne kocke in ga skupaj z narezanim jabolkom zamešal v pretlačeni avokado. Dimljeni brancin je poševno narezal na manjše kose.

3. Na krožnike je na en konec dekorativno naložil rezine brancina, na drugi konec pa je s pomočjo kovinskega obročka iz avokadove mase oblikoval stolpič in ga po vrhu okrasil z lososovim kaviarjem.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND