Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Brstični ohrovt iz pečice
[ -on zanjo- ]
Zapečen brstični ohrovt s pirejem in jajcem
23.11.2009
Zapečeni brstični ohrovt
Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Hran. vrednost:  490 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  45 minut


Sestavine

500 g mokastega krompirja, mleko in maslo za pire, 30 g pancete, 1 čebula, 2 žlici olivnega olja, 400 g brstičnega ohrovta, 200 ml zelenjavne juhe, 2 žlici masla, muškatov orešek, sol, poper, 2 jajci

Priprava

1. Krompir je olupil, narezal na kose in ga skuhal v slani vodi do mehkega. Brstični ohrovt je očistil in ga kuhal v zelenjavni juhi 10 do 12 minut (odvisno od velikosti ohrovta) ter ga dobro odcedil.

2. Pečico je segrel na 185 stopinj. Panceto je narezal na kocke in čebulo drobno sesekljal. V ponvi je segrel olje, stekleno opražil čebulo, dodal panceto in vse skupaj pražil 2 minuti.

3. Kuhani krompir je odlil in ga z mlekom in maslom pretlačil v gladki pire. Brstični ohrovt je povaljal v dveh žlicah stopljenega masla in ga začinil s soljo, poprom in muškatovim oreškom. V dva manjša modela za narastke je naložil brstični ohrovt in krompirjev pire. V pire je naredil vdolbinico in vanjo previdno položil jajce (brez lupine). Vse skupaj je potresel s čebulo in panceto ter pekel v sredini pečice 15 minut. Po 10 minutah pečenja je na vrh položil alu folijo, da jajci nista preveč zakrknili. Narastek je ponudil s skledo pisanega jesenskega radiča.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND