Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Buča in dimljena postrv
[ -on zanjo- ]
Bučna kremna juha in stolpič z dimljeno postrvjo
16.11.2009
Bučna juha
Kategorija hrane:  juhe in enolončnice
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

700 g hokaido buče, 3 majhne šalotke, 2 žlici masla, 600 ml zelenjavne juhe, sol, poper, 3 rezine toasta, 100 g fileja dimljene postrvi, 2 žlici kisle smetane, sveže naribani hren, sol, kajenski poper, limonov sok, 3 žlice masla, 3 žlice bučnih pešk, bučno olja

Priprava

1. Bučo je očistil in narezal na kocke. Na maslu je stekleno opražil sesekljano šalotko, dodal narezano bučo, malce opražil in dolil juho. Na majhni vročini je bučo kuhal do mehkega. Nato je vse skupaj zmiksal in začinil s poprom.

2. Iz toasta je izrezal kroge s premerom 3 cm in jih hrustljavo opražil na maslu. Bučne peške je opražil v ponvi brez maščobe. 1 žlico pešk je nato drobno sesekljal.

3. File dimljene postrvi je drobno narezal in zmešal s kislo smetano, naribanim hrenom, soljo, kajenskim poprom,limonovim sokom in sesekljanimi bučnimi peškami. Pečeni krog iz toasta je premazal z ribjo kremo, pokril z drugim krogom, ga premazal z ribjo kremo in pokril s tretjim krogom. Tako pripravljeni stolpič je učvrstil s tanko leseno špilo za ražnjiče. Postopek je ponovil še s preostalim toastom.

4. Juho je naložil v vroče krožnike, potresel z bučnimi peškami, pokapljal z bučnim oljem in zraven na posebnem krožničku ponudil hrustljavi stolpič z dimljeno postrvijo.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND