Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Zeljna juha
[ -on zanjo- ]
Tajska zeljna juha
12.04.2010

Jutri imava čiščenje, je oznanila. Pa saj se vsak dan umivam, je protestiral. Notranje čiščenje, ga je poučila. Cel dan bova jedla le zeljno juho! Saj segedin golaž, četudi malo razredčen, ni slab, si je mislil, da je le mesa v njem dovolj. Nobenega mesa, mu je brala misli, pa tudi kruha ne! Kakšna juha pa bo to? Ne vem, saj je ne bom jaz skuhala. Kar konzervo bom kupila. Joj, mu je zazvonil alarm, ves dan le juha, pa še iz konzerve... Če že mora biti čiščenje, naj bo vsaj okusno.


Tajska zeljna juha
Kategorija hrane:  juhe in enolončnice
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut


Sestavine

3 stroki česna, 250 g brokolija, 250 g korenja, 500 g belega zelja, 1 žlica sesekljanega svežega koriandra (ali peteršilja), 1200 ml instant zelenjavne juhe, 1 žlica sesekljanega svežega ingverja, 2 žlici karija, nastrgana limonova lupinica, 2 žlici sojine omake, kajenski poper, 70 ml sladke smetane, 2 žlici narezanega drobnjaka

Priprava

1. Česen je olupil in sesekljal. Brokoli je dobro umil in razrezal na manjše kose. Korenje je olupil in narezal na 1/2 cm debele kolobarje. Zelje je umil in narezal na 2 x 2 cm velike kose.

2. Zavrel je juho, ingver, kari in limonovo lupinico ter kuhal 5 minut. Dodal je česen, brokoli,korenje, zelje in sladko smetano ter kuhal na srednji vročini 10 do 15 minut. Juho je začinil s sojino omako, kajenskim poprom, in koriandrom (ali peteršiljem). Na krožniku je juzo potresel z drobnjakom.

Komentar

Dobra konzerva, je pohvalila, ko si je že drugič napolnila krožnik. Kje pa si jo kupil? Tega pa ji ne povem, si je obljubil. Saj potem bo hotela še prevečkrat takšno čiščenje.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND