Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Gripa
[ -on zanjo- ]
Puranji ražnjiči s kari rižem
28.08.2009

Zvečer je bil utrujen, toda saj to je normalno, si je mislil. Zjutraj pa je bil povožen... To pa ni normalno, je vedel in pogledal na termometer: 38! Seštel je znake, kašljanje, kihanje, razbolelo telo in vročina, da je dobil pričakovani rezultat, ki je že nekaj časa v vseh časopisih. Sreda je, jaz pa imam gripo, se je jezil in ostal celo dopoldne z vročim prsnim čajem v postelji. Lekadol in potenje sta opoldne pomagala, da je lahko začel iskati recept. Biti mora hiter, mu je postavil edino merilo.


Kategorija hrane:  perutnina
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Hran. vrednost:  764 kcal/osebo.
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  40 minut


Sestavine

300 g puranjega fileja, 3 žlice sojine omake, 1 žlica čili omake, 1 strok česna, 2 žlici kokosove moke, 1 žlička kurkume, 1 žlica karija v prahu, 5 žlic olivnega olja, 130 g basmati riža, 300 ml instant kokošje juhe, 100 g zmrznjenega graha, sol, poper, 1 žlica sesekljanega peteršilja, sladko kisla čili omaka.

Priprava

1. Puranji file je narezal na 2 x 2 cm velike kocke. Zmešal je sojino omako, čili omako in stisnjeni česen ter s tem prelil narezano meso in ga mariniral 15 minut.

2. V posodi je segrel 2 žlici olja in opražil kokosovo moko, kurkumo in kari, dodal riž, zalil z juho in kuhal na majhni vročini 10 minut. Dodal je grah in riž kuhal še 5 minut. Začinil ga je s soljo in poprom.

3. Na lesene palčke je nataknil marinirano meso in ražnjiče spekel v ponvi, v kateri je segrel preostalo olje. Pečene ražnjiče je potresel s peteršiljem, zraven postregel kuhani riž in sladko kislo čili omako.


Komentar

"Kako si, že kaj boljše," ga je vprašala od vrat. "Kaj pa tako diši," se je takoj zatem začudila. In še, ko je stopila v kuhinjo: "Kdo je to skuhal? Ti bi, vendar, moral ležati v postelji!" Saj je bil hiter recept, se je branil, očitno uspešno, saj je nagrada kmalu sledila. Kosilo v postelji! Včasih je celo gripa za kaj dobra.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND