Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Pomivanje
[ -on zanjo- ]
Narastek z brijem
22.08.2005

Si ti tudi lačna, je vprašal. Ne, je bil kratek odgovor, toda ravno zato sumljiv. Nič nisi lačna? Ne! Če pa je bilo tako lahko kosilo, se ni dal. Lahko že, lahko, toda zato je bilo pomivanje posode težko, je končno pojasnila svojo odrezavost. No, ja..., je še poskušal, zato pa bi za večerjo kaj bolj enostavnega... Nisem lačna! Sebi pa kar naredi... Kaj mi ne bi ti naredila? Zakaj pa ti meni nisi posode pomil?


Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut


Sestavine

80 g brie sira, 3 žlice masla, 50 g moke, 1/8 l toplega mleka, 6 rumenjakov, 6 beljakov, sol, muškatni orešek, maslo in moka za modelčke

Priprava

1. Brie je narezal na koščke. V posodi je segrel maslo in v njem raztopil narezani sir. Vmešal je moko in nato počasi dolival mleko ter neprestano mešal z metlico. Maso je stresel v drugo posodo in jo pustil rahlo ohladiti.

2. Iz beljakov je stepel trdi sneg. Pečico je segrel na 170 stopinj. Sirovo maso je začinil s soljo in muškatnim oreškom ter vmešal rumenjake, enega za drugim. Na koncu je previdno dodal še sneg in z maso do dveh tretjin napolnil štiri majhne modelčke, katere je najprej namastil in potresel z moko.

3. Modelčke je postavil v ogreto pečico in narastke pekel 20 minut. Na vsak krožnik je dal kupček motovilca, ki ga je zmešal s solatno marinado. Pečene narastke je previdno stresel iz modelčkov, jih posadil na pripravljene krožnike in takoj ponudil.


Komentar

Ni se splačalo mazati posode le zame, zato sem tebi tudi naredil, jo je pozval. Kdo bo pa pomil, je sumnjičavo vprašala. Jaz, jo je potolažil. A ona je takrat že imela vilice v rokah. Zanimivo, je rekla polnih ust, kar naenkrat sem postala lačna.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND