Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Brazilke
[ -on zanjo- ]
Račje prsi v voku
28.08.2009

V odmoru med enim in drugim Tininim slalomom je skočil na karneval. Pravzaprav s pilotom in ne v Rio, temveč v Kitzbuehel. "Kaj pa gledaš," je vprašala. Ja, moški slalom, vendar! Toda ona je videla očitno neko drugo vijuganje. "Zakaj pa potem gledaš ženske?" Kakšne ženske? Ne moti me, Dragšič se ravno pripravlja na start. "Zakaj so pa gole?" Kdo je gol? Ženska, saj to ni nogomet! "Nage!" Kaaj? Kdo je nag? To je smučanje, po snegu in mrazu. "Veš kaj, zdaj imam pa dovolj! Delaš se, da gledaš smučanje, v resnici pa požiraš z očmi te Brazilke, ki mahajo s svojimi silikonskimi kroglami na odru v cilju. Je to sploh še smučanje?" Hotel jo je že vprašati, če je ljubosumna, a se je ugriznil raje v jezik. In dalje gledal. Dokler ni predlagala: "Na Zlati lisici bi se tudi lahko spomnili česa takega. A z moškimi plesalci!"


Kategorija hrane:  perutnina
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:  400 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  45 minut


Sestavine

1 žlica koriandrovih zrn, 3 žličke jedilnega škroba, 2 žlici sojine omake, 200 ml zelenjavne juhe, 2 račji prsi (a 200 g), 1 žlica zelene kari paste, 2 žlici riževega vina, 1 žlica jedilnega škroba, 200 g bambusovih vršičkov v konzervi, 150 g zmrznjenega graha, 100 g šitaki gob (ali ostrigarjev), 50 g indijskih oreškov, 4 žlice olja, 1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava

1. V možnarju je strl koriandrova zrna in jih zmešal s sojino omako, 3 žličkami jedilnega škroba in zelenjavno juho.

2. Račjim prsim je odstranil kožo in jih narezal na tanke trakove. V skodeli jih je zmešal s kari pasto, riževim vinom in žlico jedilnega škroba ter jo postavil v hladilnik za 15 minut.

3. Medtem je oplaknil bambusove vršičke in jih dobro odcedil. Gobe je narezal na manjše kose. Indijske oreške je zlatorjavo opražil v ponvi brez maščobe.

4. V voku je na močni vročini segrel olje in med mešanjem pražil račje prsi 5 minut, da so dobile svetlo rjavo barvo. Meso je vzel iz ponve in ga shranil na toplem.

5. Nato je v istem olju opražil gobe, dodal bambusove vršičke in grah ter vse še malo popražil. Dolil je zelenjavno juho z začimbami ter kuhal še 2 minuti. Dodal je račje meso in indijske oreške, vse skupaj segrel in na koncu vmešal še peteršilj. Takoj je ponudil s kuhanim jasminovim rižem.


Komentar

So bile dobre prsi, je nedolžno vprašal. "Kaj še zdaj ne moreš pozabiti tistih Brazilk," mu je vrnila. A njen krožnik je bil vseeno prazen.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND