Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Moški kuhar
[ -on zanjo- ]
Enolončnica z morskim vragom
22.08.2005

Potekal je zanimiv moško - ženski pogovor. On se je hvalil, kako so vsi najboljši kuharji sveta moškega spola, ona mu ni ostala dolžna, ko je govorila, kako doma tem najboljšim kuharjem sveta kuhajo - žene. Zadeva bi trajala pravzaprav še danes, če je ne bi, logično, saj je ženska, presekala ona. Pa dokaži, da ste tudi doma odlični, mu je vrgla rokavico. In on, seveda, saj je moški, jo je prijel. Velja! Kar povej mi, kaj naj skuham, pa boš videla. Odgovor je malo dalje trajal, saj je prelistala vse kuharske knjige, da je našla dovolj trd oreh. Tukaj, je veselo oznanila. Zgolj juha, nič kompliciranega. A dovolj izziva, da se izkažeš.
Ko je bral, mu je bilo že žal zaradi rokavice. A potem se je, logično, saj je moški, spomnil. Namesto kuhanja ribje juhe - kupljen ribji demi glace! Namesto rezanja in kuhanja artičok - konzerva artičokinih srčkov v slanici! Namesto morskega vraga..., ne, ne, se je ustrašil, da bi šel predaleč in se le podvizal do ribarnice.


Kategorija hrane:  morske ribe in sadeži
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Hran. vrednost:   234 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura


Sestavine

400 g fileja morskega vraga (grdobina), 500 g koromača, 1 strok čilija, 2 stroka česna, 1 majhna konzerva olupljenega paradižnika, 1 l ribje osnove, 4 žlice olivnega olja, 1/2 žličke limonine in oranžne lupine, 4 vejice timijana, 1 majhna konzerva vloženih artičok v slanici, 3 žlice suhega belega vermuta

Priprava

1. Koromaču je odrezal zelenje in ga shranil. Očiščeni koromač je po dolgem razpolovil in ga narezal na tanke rezine. Čiliju je odstranil semenje in ga sesekljal. Česen je olupil in ga narezal na tanke rezine. Paradižnik je odcedil in sok shranil. Odcejene paradižnike je razrezal na štiri kose. Artičokam je odlil slanico in jih prerezal na polovico.

2. V posodi je segrel olje in podušil česen in čili. Zalil je s paradižnikovim sokom in dolil 1 l ribjega fonda. Dodal je timijan, koromač, limonino in oranžno lupino ter kuhal pokrito na majhni vročini 20 minut.

3. Ribo je narezal na manjše kose in jo skupaj s paradižniki dodal juhi po 15 minutah kuhanja. Juho je začinil z vermutom, soljo in poprom ter ponudil potreseno s koromačevim zelenjem.


Komentar

Ni kaj, moški se znajdete, je priznala. A še bolj bi se, mu je servirala posladek, če bi odnesel prazne konzerve v smeti.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND