Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Njegova terina, njena zmaga
[ -on zanjo- ]
Avokadova terina na marelični pasti in koriandrovem testu z opečenimi jakobinkami na solatnih trakovih s paprikinim prelivom
17.08.2005

Spet doma je rekel, da bo zanjo nekaj skuhal. In ker to reče redko, je tako tudi izbral. Nekaj, kar ni za vsak dan. Avokadova terina na marelični pasti in koriandrovem testu z opečenimi jakobinkami na solatnih trakovih s paprikinim prelivom. Dolgo ime za jed z še daljšo pripravo.
Ona je na vrtu presajala rože in Saj se ji je motal motal med nogami, tako da je ostal čisto sam. Celo popoldne! Kje je koriander? Nihče ga ni slišal. Kje je pekač? Nihče ga ni slišal. Se želatina namoči v mlačni ali mrzli vodi? Nihče ga ni slišal. Mi lahko držiš cedilo? Nihče ga ni slišal. Kje so limone? Kje je model za terino? Kje je mikser? Kje se me glava drži? Nihče...


Kategorija hrane:  hladne predjedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  zahtevno
Čas priprave:  3 ure in čas za hlajenje


Sestavine

avokado, marelice, jakobove školjke, zelena solata, paprika, koriander

Priprava

Ko je pretlačeni avokado, prepojen z limono, že zmešal s kozjim sirom, ko je ogrel sladko smetano in v njej razpustil želatino, ko je vmešal stepeno sladko smetano, ko se je vse to že hladilo in strjevalo, ko je medtem po skoraj enournem nenehnem mešanju iz marelic že nastala gosta pasta, da je lahko s kuhljo potegnil sled skoznjo, ki je ni zalilo, ko je nad vodno soparo že zmešal jajce, koriander in tanko sled olivnega olja, ko je z dodano moko že zamesil testo, ki ga je tanko raztegnil v pekaču, ko je, skratka, ura že petič prišla mimo, se je pokazala še ona.

Komentar

"Kako ti gre?" je vprašala v smeri velikega kupa umazane posode. In dodala še tri svoje, v katerih je v nekaj minutah zmešala španski turron nougat, ki sta ga že pred leti prinesla iz Barcelone, z jajci, smetano, sladkorjem in konjakom ter parfait postavila v zamrzovalnik.

Drugi dan, ko se je njegova avokadova terina na krožniku zapeljala z marelične paste in pristala v paprikinem prelivu, njena zmrzlina pa se je veselo kopala v marelicah, mariniranih v pomarančnem soku in karameliziranih z vaniljo, pa je obisk rekel: "Zanimiva terina..." In: "Mmmmm, odlična sladica. Mi daš recept?"

"Saj si me ti učil, da mora biti enostavno," je komentirala svoj uspeh.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND