Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Štiri roke
[ -on zanjo- ]
Špinačni žličniki z gobovim ragujem
12.07.2005

Kam si se pa tako zagledal, mu je pomahala pred očmi. Vate! Ah, ja, seveda, to je bilo nekoč, mu ni verjela. Res! In je dalje opazoval, kako je hkrati mešala, sekljala, prestavljala, dodajala, na plinu in elektriki, v petih loncih hkrati, s kuhljo, nožem, vilicami, rezalno desko. Kaj pa je pri tem tako zanimivega, je vseeno postala radovedna. Ti! Kako ti uspeva vse to naenkrat. Sam zmorem le eno jed hkrati, ti pa pripravljaš kar štiri. Ah, to... Jaz sem pa mislila, da res mene gledaš... Na, pa ga je spet polomil.


Kategorija hrane:  zelenjavne jedi
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Hran. vrednost:  535 kcal/osebo
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  1 ura 15 minut


Sestavine

100 g sesekljane zmrznjene špinače, 2 jajci, 175 g moke, sol, poper, muškatni orešek, 50 g posušenega paradižnika v olju, 250 g majhnih šampinjonov, 3 mlade čebule, 1 strok česna, 1 žlica olja, 80 g paradižnika češnjevca, 50 ml sladke smetane, 2 žlici kisle smetane, 1 žlica masla

Priprava

1. Špinačo je odtajal in zmešal s 50 ml vode in jajcema. V posodo je dal moko, 1/2 žličke soli, poper in muškatni orešek. S kuhalnico je vanjo zamešal jajčno maso in stepal toliko časa, da je dobil gladko maso. Pustil jo je stati 20 minut.
2. Posušene paradižnike je odcedil, olje shranil in jih narezal na trakove. Šampinjone je očistil in večje prerezal na polovico. Mlado čebulo je narezal na 1 cm debele kolobarje. paradižnik češnjevec je prerezal na polovico oz. večje na štiri dele.
3. V ponvi je segrel paradižnikovo olje in pražil čebulo 3 minute. Dodal je olupljeni in stisnjeni česen in vse skupaj vzel iz ponve. Vanjo je dodal olje in zlatorjavo opekel šampinjone. Nato je v ponev dodal pečeno čebulo s česnom, narezane suhe paradižnike in sveži paradižnik ter zalil s sladko smetano. Vse skupaj je zavrel in kuhal nekaj minut. Dodal je še kislo smetano in solil ter popral.
4. V veliki posodi je zavrel slano vodo in iz testa oblikoval majhne žličnike s kavno žličko oz. posebnim strgalnikom za žličnike. Kuhal jih je toliko časa, da so priplavali na vrh. Odlil je vodo, jih prelil z mrzlo vodo in dobro odcedil. V ponvi je segrel maslo in v njem premešal kuhane žličnike. Na ogreta krožnika je naložil gobji ragu in žličnike ter takoj ponudil.


Komentar

Niso bile štiri jedi naenkrat, a tudi na dve je bil ponosen. Toda tik pred koncem je tudi pri dveh moral zakričati: "Na pomoč!" Pritekla je, prevzela žličnike, on pa je dokončal ragu. Kaj bi moški brez štirih rok, je komentirala.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND