Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Hitra bolonjska omaka
[ -on zanjo- ]
Paccheri s pikantnim ragujem
03.06.2015

Tisti, ki celo življenje ne poskusijo ničesar drugega kot bolonjsko omako, se mi pošteno smilijo. Ko so že tako senilni, da pozabijo, kaj so jedli vse življenje, pa po pomoti naročijo paradižnikovo omako s pečenico … in doživijo razsvetljenje. Prepozno, žal.
Pašta je zato jed, ki je vsak teden vsaj enkrat na jedilniku, ker je vsak teden lahko drugačna. Pomislite, koliko je samo različnih klobas - ne le italijanska salsiccia -, ki jih lahko zrežete v omako, ko se počasi in dolgo kuha.


Kategorija hrane:  testenine in pizze
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  40 minut


Sestavine

3 žlice oljčnega olja, 1 drobno sesekljana čebula, 2 sesekljana stroka česna, 250 g italijanske klobase (salsiccia, lahko tudi grobo mleta pečenica), 1 majhen strok čilija, 1 žlička koromačevih semen, 1 žlica posušenega origana, 1 žlica paradižnikove mezge, 200 g narezanih paradižnikov iz konzerve, 200 g svežih paradižničkov, sol, poper, 150 ml sladke smetane, 500 g testenin (paccheri, rigatoni, penne...), parmezan v kosu

Priprava

1. V veliki ponvi je segrel olje, dodal čebulo in čese, pražil na srednji vročini nekaj minut. Vmešal je nadrobljeno oljupljeno klobaso, pražil 5 minut in dodal še sesekljani čili, koromačeva semena, origano, paradižnikovo mezgo in paradižnik iz konzerve. Na majhnem ognju je kuhal omako 10 minut.

2. Medtem je paradiužničke narezal na majhne kocke in jih dodal omaki ter kuhal še 5 minut. Zalil je s smetano, začinil s soljo in poprom in pustil, da omaka zavre.

3. Testenine je skuhal na zob v slanem kropu, jih odcedil in pri tem shranil 1 dcl tekočine od kuhanja. Testenine je stresel v omako, premešal in po potrebi dolil vodo od kuhanja. Pred serviranjem je testenine potresel s sveže naribanim parmezanom


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND