Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Dimljena postrv in šparglji
[ -on zanjo- ]
Tatar dimljene postrvi, hrenova krema in šparglji
04.05.2015

Velikokrat recept sploh ni potreben. Le hladilnik je potrebno odpreti. Je v njem postrv iz Krke, ki jo je nežno odimil Boris Novak? Tudi Zupanov postrvji kaviar iz Nomenj? Kaj pa istrski divji šparglji, ki so na izolski tržnici enkrat cenejši kot na koprski? Potem ni bojazni, da bi spodletelo, saj se ob pravih sestavinah recepti pišejo kar sami.
Ko je šla slika o tem po spletu, so bili celo v ZDA radovedni: ”V kateri restavraciji dobimo to jed?” Tudi doma je lahko vrhunsko, če le imate s čim!


Kategorija hrane:  hladne predjedi
Za (št. ljudi, kosov):  4 osebe
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  30 minut


Sestavine

400 g dimljene postrvi (Domačija Novak), bio limona, oljčno olje, sol, poper, sveži koper, 3 žlice creme fraiche, 3 žlice sladke smetane, 1 žlica sveže naribanega hrena, 2 trdo kuhani jajci, šopke divjih špargljev, kis, narezani drobnjak, postrvji kaviar

Priprava

1. Dimljeno postrv je narezal na majhne kocke in jo rahlo začinil s poprom, soljo, koprom, žlico olja in nastrgano limonovo lupino. S pomočjo kovinskega obroča je dtatar oblikoval v stolpiče.

2. Creme fraiche in sladko smetano je stepal do goste kreme, jo rahlo solil in vmešal naribani hren. Kremo je naložil po vrhu tatarja. Pred serviranjem je okrasil s kaviarjem.

3. Špargljem je odlomil lesene del in jih blanširal v slani vodi 1 minuto. Odcejen je prelil z mzrlo vodo in jih nato dobro osušil.
Iz kisa, olja in soli je zmešal preliv in vanj zamešal drobno sesekljani jajci ter drobnjak. Na krožnike je naložil tatar in kuhane šparglje ter jih pokapljal z jajčnim prelivom.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND