Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 
Pečena paprika
[ -on zanjo- ]
Špageti in paradižnikova omaka s pečenimi paprikami
30.04.2015

Špageti, paradižnikova omaka s pečenimi paprikami in dimljena rikota
Kategorija hrane:  testenine in pizze
Za (št. ljudi, kosov):  2 osebi
Zahtevnost:  enostavno
Čas priprave:  40 minut


Sestavine

2 rdeči podolgovati papriki, 3 žlice oljčnega olja, 1 strok česna, malo sesekljanega čilija, 1 majhna konzerva olupljenih paradižnikov, sol, sveže mleti poper, 250 g špagetov, sveža bazilika, 2 žlici parmezana, dimljena rikota.

Priprava

1. Papriki je opekel pod grilom v pečici, ju olupil, odstranil pečke in narezal na majhne kocke.

2. V ponvi je segrel olje, dodal čili in stisnjeni česen, na hitro popražil in dodal narezani paradižnik s polovico soka. Omako je začinil s soljo in poprom ter kuhal, da je postala gostljata. Vmešal je še narezano papriko in vse skupaj dušil 5 minut.

3. Medtem je skuhal špagete na zob (al dente), jih odcedil in pri tem shranil 75 ml tekočine od kuhanja. Kuhane špagete je stresel v omako, dodal na trakove narezano baziliko in 2 žlici parmezana, dolil vodo od kuhanja in dobro premešal. Špagete je naložil v ogreta globoka krožnika in potresel z naribano rikoto.


   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND