Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (61 od 100)


Gostilna ocenjena 3 krat

Hrana:
3 krat
Vina:
3 krat
Postrežba:
3 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
3 krat
Cena/kakovost:
3 krat

Ocenite gostilno
 


Dimljene jagode z zelenim poprom


Brancin in škamp


Škampova juha


Kapelunge na ajdovi kaši z lisičkami


Hobotnica


Pozdrav iz kuhinje

 
Gostilna Ribič, Ptuj, 4
Jastog na dravski terasi

Ptujski Ribič je najbolj znana štajerska morska gostilna! To pa v deželi, v kateri ima v vsaki celinski gostilni prav morski oddelek jedilnega lista največja ušesa, nekaj pomeni. Tako kot pomeni, da je Ribič prav iz Ptuja, saj bi bilo res škoda, če bi bilo Ptujsko morje zaman največje slovensko jezero. Zato na terasi ob Dravi, do katere z desnega brega najde brv iz toplic, po levem pa se tja pride skozi ulice najstarejšega slovenskega mesta, bolj kot po lignjih in giricah diši po hobotnicah in jastogih. Ker pa na Štajerskem lokal patriotizem veliko pomeni, imajo tudi to, od haloškega krožnika do ptujskega piščanca.Ko po Ribičevi terasi valovijo zvoki dalmatinskih klap, turistom ni potrebno žalovati, da je že konec dopusta, saj se na poti domov lahko še zadnjič dobro in morsko najejo. Ko pod teraso ptujski ribiči zaman namakajo trnke v cvetočo Dravo, prebivalci najstarejšega slovenskega mesta čez dan barvo nabirajo na obalah Ptujskega jezera, zvečer pa školjke pod oboki najbolj znane ptujske gostilne. Zato Ribič krmari, med morskimi jedmi in piščanci, med prilagodljivostjo in trendi, med ambicijami in chefi. Prav zdajšnji je pri tem šel še dlje. Ne le, da so Verličevi krožniki veliki, barvni, globoki in Churchillovi, za všečnimi oblikami in dolgimi imeni je tudi dovolj morskih okusov in njihovih kombinacij. 


Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj


Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)

Lokacija ob Dravi je takšna, da tja, po tlakovcih iz starega dela ali čez most od Term, avtomatsko zanese vse ptujske turiste, ki jih je vedno več in imajo vedno bolj radi morsko na celini, saj so se že naveličali turističnih menijev na morju; in vse domačine, ki vsak dan jejo doma, posebne priložnosti pa proslavijo ob posebno pripravljenih morskih sadežih na najlepši ptujski terasi. Ribič se je nehal skrivati za piščanci in odkrito vabi na morje ob Dravi.


VINSKA PONUDBA

Na vinski karti imata sommeliera Mirko Vidovič in Boštjan Halič 21 vinarjev; hišni vinar Ptujska klet. Štajersko ujemanje z morskimi okusi: sashimi pokrovač in chardonnay Pullus, 2013, školjke na ajdovi kaši in renski rizling, Dveri pax, 2012, jagnje in modri pinot, Ptujska klet, 2007.

Komentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Štajerska

Značilnost:
morsko

Naslov:   Dravska ulica 9, Ptuj

Telefon:  02 749 0635

E-pošta:  gostilna.ribic@perutnina.eu

Zaprto:  ponedeljek; odprto od torka do nedelje od 11. do 22. ure (v petek in soboto do 23. ure)

Lastnik:  Perutnina Ptuj

Kuhar:  Davorin Verlič

Cene:  hladne predjedi 8,60 do 12,90, juhe 3,50 do 6,50, tople predjedi 11,50 do 12,90, glavne jedi 12,50 do 25,90, sladice 5 do 8; degustacijski meni 39,90 evrov (5 hodov)

Jedi:
morske jedi

Dodatno:
znak Gostilna Slovenija

Leto obiska:  september 2015   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND