Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (67 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Narastek iz prosene kaše z borovnicami


Kremšnita Garden Village


Jagnje z idrijskimi žlikrofi in zelenjavo


Gobji krožnik


Kanelon s stročjim fižolom in krema rdeče pese


Zelenjavni tatar


Tris postrvi z jabolčno redukcijo


Pozdrav iz kuhinje


Ambient


Dušan Jovanovič


Dušan Jovanovič
 
Restavracija Vrtnarija, Bled, 4,5
Zelenjavne jedi Vrtne vasi

Kakšno hrano bi gostom ponudila vrtnarija, ki bi se odločila, da odpre še gostilno? Najbrž ne bi pekla ameriških stejkov, tajskih lignjev in balkanskih čevapov. Če meso, potem kvečjemu od soseda in še to kot priloga, vse drugo pa zelenjava, toda ne kot ”zelenjavna plošča” in tudi ne kot vegetarijanska dieta, temveč kot prave, dišeče, okusne jedi. Točno to, kar je naredila tudi blejska Vrtnarija - ne le z vrtnarjem, temveč tudi s kuharjem, skratka. Pa sploh ni več vrtnarija, temveč kar Vrtna vas!



Če se je sprva zdelo, da bodo mize, s katerih ”raste” trava, glavni mik blejske Vrtnarije, saj je za tisto, česar sicer na opuščeni vrtnariji pod Stražo in nad jezerom, med Selom in Mlinom, ni malo, potrebno prespati, je odkar je protokol (Brdo) izgubil dolgoletnega kuharja, drugače. Glavno v restavraciji je tisto, kar je na travi!


Po desetih letih na Brdu je Dušan Jovanovič sprejel nov chefovski izziv. Namesto hotelske kuhinje ima sedaj sicer le stekleni boks sredi lesene restavracije, toda čudovit pogled na biotopno gladino in vso svobodo pri ustvarjanju. Zjutraj zdrav zajtrk, opoldan lahki prigrizki, zvečer pa sodobni krožniki z veliko zelenjave, zelišč in cvetlic. 


Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)

Prespati na drevesu, se kopati pod slapom, loviti ribe v potoku ob šotoru in plavati v naravnem biotopu je - najbrž - doživetje. Toda že večerja v Vrtnariji, v družbi živih zelenjavnih jedi z lastnega vrta in ob spremljavi malo mesa od sosedov, da dovolj, da pohitite. Pozimi ni zelenjave in ne Vrtnarije.


Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

Ponudba ni široka (21 etiket) in vinska zgodba ni velika, vseeno pa tujci spoznajo vse tri slovenske vinorodne dežele in vsaj 18 njihovih vinarjev. Slavčkova (Vodopivec, Dornberk) rebula, 2009, pri nežni zelenjavi še malo macerirano robato, je nadihana zmogla vse poznejše močnejše okuse.





Komentar bralcev:



Dodatni podatki

Regija:  Gorenjska

Značilnost:
sodobno

Naslov:  Cesta Gorenjskega odreda 16, Bled

Telefon:  08 389 9221

www:  www.gardenvillagebled.com

E-pošta:  restaurant@gardenvillagebled.com

Zaprto:  od 1. decembra do 1. aprila; odprto vsak dan med 12. in 16. uro (prigrizki) in med 18. in 22. uro (za večerjo)

Lastnik:  družina Kelih

Kuhar:  Dušan Jovanovič

Cene:  hladne predjedi 9 do 13, juhe 5 do 6, tople predjedi 14 do 15, glavne jedi 19 do 28, sladice 5 do 5,50

Jedi:
sodobne slovenske jedi z veliko zelenjave

Dodatno:
ekološki resort Garden Village

Leto obiska:  avgust 2015



   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND