Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (62 od 100)


Gostilna ocenjena 2 krat

Hrana:
2 krat
Vina:
1 krat
Postrežba:
2 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
2 krat
Cena/kakovost:
2 krat

Ocenite gostilno
 


Sladica


Bizonov ribeye


Foie gras burger


Fregola s črnimi tartufi


Odprti raviol z jagnječjim ragujem


Terina gosjih jeter


Tunov tatar


Ambient


Ambient


Erik Sorbara in Ivo Tomšič
 
Sorbara Steak House, Ljubljana, 4
Mesno in mestno na polni Gallusovi promenadi

Najboljši steak v mestu? Glede na vedno večjo popularnost ”ameriške” hrane na slovenskih tleh, pri čemer je Ljubljana - še posebej na bregovih Ljubljanice - prava prestolnica, bo tudi to večno uganko enkrat potrebno razrešiti. Hitra priljubljenost nove hiše velikih kosov mesa na Gallusovem nabrežju Sorbaro vsekakor uvršča med favorite. Tudi zato, ker želi še več, v njej ob steakih niso le še burgerji, temveč tudi na področju večje kulinarične zahtevnosti nadgrajuje drugo (za človeško ribico) največjo turistično atrakcijo v Sloveniji, Ljubljanico gori in doli od Tromostovja.Formula je znana: Plečnik + Jankovič + čim več, čim bolj na gosto, gostinskih stolov na promenadi ob reki polni mostov = Ljubljana, evropski turistični hit. V vsakem od lokalov ob Ljubljanici je na jedilnem listu tudi adrenalin, ko je goste strah, ali bo njihovo naročilo z natakarjem vred prišlo srečno čez cesto, po kateri Ljubljančani dirkajo s kolesi, turisti pa se zaletavajo s fotoaparati. Glede na velikost in težo mesnih kosov v Sorbari je tam to še toliko večja specialiteta.


Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)

Sorbara je na dobri poti, da postane prepoznaven ljubljanski steak house, v katerega ne greš le mimojede, ker si pač (turist) ob Ljubljanici. Zdi se, da potrebuje le nekaj deževnih dni za četrti sonček, da po turbulentnem poletnem startu malce zadiha, popravi začetniške nerodnosti in do konca odleži pruske goveje polovice. Kjer vsi ponujajo tudi steake, je takšen specialist še bolj potreben! Nikar se ne odrecite predjedem in kar pojdite v večji družbi, da bo tak lahko tudi kos mesa.


Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj


VINSKA PONUDBA

Za dve strani vinske karte (60 etiket), ki ponudi več resnim (k ”resnemu” mesu) kot žejnim pivcem, a če kaj ne zmanjka, večino natočijo tudi v kozarec. Iz Slovenije ob mesu le Primorci (?), iz sveta pa (skoraj) toliko držav (8) kot vin. Hišni vinarji Movia, Klenart in Peter Bakaršič (malvazija, Žablje), najbolj priljubljeni pa še Jamšek, Jakončič, Kendall Jackson, Donna Fugata.Komentar bralcev:

15. 3. 2016: Glede na ambient bi lahko bila hrana mnogo boljša, zrezki bolj topli, krompir z več okusa, in posoda ne imela okusa po čistilnem sredstvu.
25. 9. 2015: Zalo dobro, a vendarle predrago, bomo zrezke pekli raje kar doma.


Dodatni podatki

Regija:  Ljubljana z okolico

Značilnost:
mednarodno

Naslov:  Gallusovo nabrežje 31, Ljubljana

Telefon:  01 425 4251

Zaprto:  nikoli; od ponedeljka do sobote 12. in 23. uro, nedelja in prazniki med 12. in 22. uro, (do 31.8. odprto do 1. ure)

Lastnik:  Petra in Erik Sorbara

Kuhar:  Ivo Tomšič

Cene:  hladne predjedi 9 do 14, juhe 3 do 4,50, tople predjedi 9 do 13, glavne jedi od 15 evrov dalje (odvisno od vrste mesa), burgerji 6 do 8, sladice 4,50 do 6; degustacijski meni 38 evrov (5 hodov)

Jedi:
meso, predvsem goveje, na žaru

Dodatno:
ameriški rez goveda

Leto obiska:  avgust 2015   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND