Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (76 od 100)


Gostilna ocenjena 5 krat

Hrana:
5 krat
Vina:
5 krat
Postrežba:
5 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
5 krat
Cena/kakovost:
5 krat

Ocenite gostilno
 


Čokolada, marelice, meta, borovnice


Bezgova krema in metin žele


Zajčkov file in korenjev kipnik


Ajdovi njoki z jagenjčkovim ragujem


Ocvrta srna s krompirjem in zelišči v cmoku


Goveja juha


Kravja albuminska skuta s kumaro


Postrv s kolerabo in jajčevci


Kozja skuta, rdeča pesa in koromač


Domače mesnine in siri


Pozdrav iz kuhinje


Ambient

družina Repovž
 
Gostilna Repovž, Šentjanž, 5
Odličnost slovenskega podeželja

Mar ni že čas, da se nehamo učeno pogovarjati o dobrih slovenskih gostilnah in raje konkretno opišemo, kakšna je odlična, pristna in domača slovenska gostilna?! Ne, to ni tista, ki je že sto let enaka, na stenah in na krožnikih! Pač pa tista, v kateri je še vedno tako prijetno kot je bilo v prejšnjem tisočletju, in tako okusno, kot se spodobi za to stoletje. To pomeni, da recepti niso babičini, temveč mamini, da ideje niso zgodovinske, temveč sinove, da vino ni belo in rdeče, temveč očetovo in da je v enem prostoru ali poroka ali sedmima, v drugem pa pet ali sedem-hodni meni. Repovž iz Šentjanža ni le eko kmetija in vrhunska podeželska gostilna, temveč je tudi najlepše kulinarično razodetje tega leta!Najprej, še preden parkiraš, se zaletiš v trgovino na dvorišču. Vse eko! Potem je že na pragu razstava domačih pridelkov in izdelkov, na steni, razen članka, ki je Repovžu pred petimi leti podelil še 4 sončke, pa slikanica ”naši dobavitelji”. V hiši in ob dolgem šanku te nato pozdravijo znani obrazi, v jedilnici ob peči pa neznane jedi. Točno, Repovž ni le ena najboljših slovenskih gostiln, temveč tudi osrednja vaška gostilna majhnega dolenjskega Šentjanža. To je pomemben podatek, ki pove obe glavni značilnosti prave in dobre slovenske gostilne. V njej so radi tako lokalci kot svetovljani, tako lačni kot dobrojedci. Ker tradicija, če hoče živeti, ne more le ohranjati, temveč se ves čas razvijati, nadgrajevati, spreminjati. Zakaj?


Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)

Tja lahko greste v gostilno, trgovino, na njivo ali v klet. Tam lahko prespite, se poveselite ali poročite. A predvsem pojdite k Repovžu zato, da se naučite! Kaj je to eko kmetija, kaj je to gostilniška družina in kaj je to nova slovenska kuhinja!


Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

Lastna vina, toda tudi vrhunska vinska spremljava z odkrivanjem manj znanih vinarjev (sommelier Grega Repovž); 160 vinskih etiket, med njimi najbolj priljubljeni Šuklje, Kozinc, Kerin, Jelenič, Šturm. K narezku dišeči sauvignon, Šuklje, 2014. Ob hladnih predjedeh dvoboj somišljenikov in sivih pinotov Kerin, 2012, in Dario Prinčič, 2011.


Komentar bralcev:

19. 10. 2015: Vredno zaviti s poti! Pa še doma je pridelano.
29. 9. 2015: Odlično!


Dodatni podatki

Regija:  Dolenjska in Bela krajina

Značilnost:
nova dolenjska kuhinja

Naslov:  Šentjanž 14, Šentjanž

Telefon:  07 818 5661

www:  www.gostilna-repovz.si

E-pošta:  info@gostilna-repovz.si

Zaprto:  ponedeljek in torek; odprto sreda in četrtek med 11. in 21. uro, petek in sobota med 11. in 22. uro, v nedeljo med 7. in 18. uro

Lastnik:  družina Repovž

Kuhar:  Metka Repovž

Cene:  hladne predjedi 6 do 7,50, juhe 2,50 do 3, tople predjedi 6,50 do 7,50, glavne jedi 8 do 16, sladice 3,50; degustacijski meni 23 evrov (4 hodi), 28 evrov (5 hodov) in 39 evrov (7 hodov)

Jedi:
nova dolenjska kuhinja

Dodatno:
ekološka kmetija, prenočišča in vinogradništvo

Leto obiska:  avgust 2015   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND