Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (70 od 100)


Gostilna ocenjena 1 krat

Hrana:
1 krat
Vina:
1 krat
Postrežba:
1 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
1 krat
Cena/kakovost:
1 krat

Ocenite gostilno
 


Koruzni sladoled in brioš, banana, mango in kava


Sladica z ajdo


Zajčji hrbet in bedro, pire črnega korena


Krompir s tartufi


Pizza


Piščanec z gosjimi jetri in artičokami


Zelenjavni vrt


Pozdrav iz kuhinje


Krompirjev kruh z orehi in špinačo 
Restavracija Lambergh, Begunje, 4,5
Tekmovanje na krožnikih

V deželi dvorcev in gradov, v katerih pa večinoma straši med kamnitimi razvalinami, še ni dovolj, če zgodovina dobi novo obleko in vsebino. Četudi se to zgodi sredi urejenega parka, pred alpsko kuliso, blizu polne ceste in tam, kjer že sicer ne manjka razlogov za obisk, oddih, dopust. Ker, ko ob starem renesančnem dvorcu, v katerem sobe nimajo le debelih zidov, temveč tudi udobne žimnice, zraste še butični hotel s pritiklinami za posel in razvajanje, potem to ni več le destinacija za romantične poroke. Potem takšen grajski hotel potrebuje tudi pravega chefa. Grad Lambergh ga je dobil!Čeprav se začne tako, kot bi chef hotel, da potem ne bi več veliko naročili. Novi vodja kuhinje restavracije Lambergh Grega Rozman, ki se je kalil v Savinih hotelskih kuhinjah in na mednarodnih kuharskih tekmovanjih, svojim gostom ne dovoli, da bi se razgledali vse do Triglava. Sva si obljubila, da ga bova zavila za domov, pa ga na koncu ni nič ostalo … Krompirjev kruh z orehi in špinačo je v kolaču na sredini mize puhasto dvignjen in še gorko vabljiv. Skutni namaz s čičeriko in sezamom se nanj debelo maže in to idilo dovoliš zmotiti le kuharjevem pozdravu iz sardona, ki je s panceto ovit s tanko ocvrtim listnatim testom. Le nekaj kapelj tapenade črnih oliv zadošča, da ostane še želja po zeliščno-pikantnih grisinih v obliki pečenega testa, ki se zajeda med trikotnike Rozmanovega pogrinjka. Stavim, da boste samo zaradi tega uvoda dobrojedski izlet do Radol’ce podaljšali še za en dan!


Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)

Hotel je za razvajanje, okolica je za uživanje, hrana pa je za okušanje. V Lamberghu so zbrali ekipo, ki ni le ambiciozna, temveč tudi zna, predvsem pa ima podporo lastnika. Čeprav ima vse svojo ceno, ima Gorenjska, ki je na Bledu ostala brez dveh vrhunskih restavracij (Vila Bled, Promenada) spet novo le nedaleč stran. Za posebne in poslovne priložnosti, toda tudi za dobrojedsko radovednost, kaj je Lamberghov chef tokrat novega skuhal.


Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj


Komentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Gorenjska

Značilnost:
vrhunsko

Naslov:  Dvorska vas 37 a, Begunje

Telefon:  051 271 231

www:  www.hotel-lambergh.com

E-pošta:  info@hotel-lambergh.com

Zaprto:  odprto vsak dan med 10. in 22. uro

Lastnik:  Tomaž Hočevar

Kuhar:  Grega Rozman

Cene:  hladne predjedi 10 do 15, juhe 6, tople predjedi 14,50 do 16, glavne jedi 25 do 28, sladice 7 do 7,50; 3 krožniki 42 evrov, 4 krožniki 50 evrov, 5 krožnikov 62 evrov in 6 krožnikov 72 evrov

Jedi:
vrhunska in sodobna kuhinja, pod vplivom chefa in sestavin

Dodatno:
butik hotel (32 sob, 2 suiti) in renesančni dvorec (9 soban in suit)

Leto obiska:  junij 2015   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND