Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (78 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Jabolčni štrudelj


Krema catalana


Topla solata iz hobotnice


Rižota z zelenimi šparglji in čemaževim sladoledom


Segedin golaž po italijansko


Špageti s sardelami in puntarello


Tunin tartar


Kozice in škampi v tempuri


Karpačo brancina, škamp in losos

Ilija Pejić
 
Ilija Golf Club Tarviso, Trbiž, Italija, 5
Jedi s ščepcem, golfa in veselja

To ni kuhinja, ki bi od jedcev zahtevala globoko razmišljanje. To so ”le” jedi, ki zaradi kombinacij okusov, arom in tekstur izzivajo široki nasmešek. To ni kuhar, ki bi sestavinam vsiljeval svoje ego. To je ”le” chef, ki jim dodaja svoje znanje, a tako, da z njim niti enkrat ne pretirava. To ni šola golfa, to je šola okusov!Ko Ilija, za katerim je dolga pot, iz Bosne do Slovenije, od kafiča do restavracije, od Avstralije do Španije, od recepcije do kuhinje, od mladosti do zrelosti, kuha, ne komplicira, ko zlaga, ne gradi, ko opisuje, ne pripoveduje. Ima, skratka, občutek! Ilija Pejić se je pri španskih mišelinkah (Roca, Dacosta, Roncero) naučil dovolj, da iz najboljših sestavin ustvarja jedi s ščepcem - lokalne z globalnim, znane s kreativnim in morske z modernim. Krožniki so lepi, a nič bahavi, jedi so atraktivne, a nič kičaste, okusi so drugačni, a nič kričavi. Končni vtis je vesel in razpoložen! Ravno zato ga imajo radi - njegova kuhinja si hitro najde prijatelje!

Najlepše pri Iliji je prav okušanje. Ravno zato, ker pri vsaki jedi ostaja zvest preprostosti in se na vsakem krožniku osredotoči le na največ tri (glavne) sestavine, ki jim doda le kapljico olja ali popek cvetice, je dobitek največji, ko nisi lačen, temveč radoveden. V takšnem ambientu je to nujno: zastavice plapolajo na zelenicah, sneg se sonči na gorah, med strmimi očaki je široka ravnica, pogled je kot filmska scena. Toda ambient majhne restavracije je sodoben, vendar prijeten, jedilni list je dolgo-sezonski, vendar z dnevnimi posebnostmi. In tuna, ker Ilija kuha s sestavinami, ki so vrhunske, morske in znane, z okusi, ki so drugačni, pestri in složni, z občutkom, za mero, vtis in goste, je mastna, kot je še niste jedli!Zakaj obiskati? 
(Uroš Mencinger v NeDelu)

Golf je še vedno eliten in prestižen. Ravno to pa restavracija v Trbižu ni! Moderen ambient je dovolj domačen, terasa z razgledom je dovolj široka in chefova kuhinja je dovolj preprosta, toda vrhunska, da se bo našel prostor tudi za vas. Za morske jedi ni potrebno le na morje, pod gorami niso jedi le goste in na žlico, v Trbižu ni le tržnica z ”leder jaknami”. Ilija kuha s sestavinami, ki so vrhunske, morske in znane, z okusi, ki so drugačni, pestri in složni, z občutkom, za mero, vtis in goste. Morda pa boste začeli igrati golf … Toda pozor! Če ga že igrate, se vam kaj lahko zgodi, da boste pri Iliji ostali v restavraciji.


Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj


VINSKA PONUDBA

Na vinski karti je 80 etiket; vinski svetovalec Gianluca Castellano, hišni vinar Livon (Dolegnano), najbolj priljubljeni Monte Rossa, Le Due Terre, Roncus, Marjan Simčič, Daniel Dampt. Poudarek na svežih vinih in cenah med 20 in 35 evri.

Komentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Italija

Značilnost:
avtorsko italijansko

Naslov:  Via Priesnig 5, Trbiž (Tarvisio), Italija

Telefon:  +39 0428 645030

www:  www.ristorantegolfclub.com

E-pošta:  ilija@libero.it

Zaprto:  ponedeljek (samo pozimi); odprto vsak dan med 10. in 22. uro (pozimi med 12.in 15. uro ter med 18. in 22. uro)

Lastnik:  Ilija Pejić

Kuhar:  Ilija Pejić

Cene:  hladne predjedi 7 do 16, tople predjedi 10 do 12, glavne jedi 12 do 22, sladice 6; degustacijski meni 45 evrov (5 hodov) in 60 evrov (7 hodov)

Jedi:
avtorsko-italijansko-sodobna kuhinja

Dodatno:
igrišče za golf

Leto obiska:  maj 2015   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND