Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (75 od 100)


Gostilna ocenjena 4 krat

Hrana:
4 krat
Vina:
4 krat
Postrežba:
4 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
4 krat
Cena/kakovost:
4 krat

Ocenite gostilno
 


Posladica


Čokoladna in skutna torta


Jezerska govedina


Gorenjski krožnik


Jelenov carpaccio


Dvojni sashimi


Mladi kozji sir na briošu z lešniki


Pogrinjek-gorenjski suši in špeh mangalice


Ambient


Tomaž Bolka


Tomaž in Krištof Bolka
 
Gostilna Krištof, Predoslje, 5
Beli in črni brat

Za začetek je tvoje ime. Naj se ve, kdo bo danes užival! Za pozdrav, ob mehurčkih, je presni šopek cvetov dlakavih, travniških cvetic, ki pečejo po redkvici in dišijo po kreši. Naj se ve, kaj je zdravo! Za začimbo je ribji futr, v mlinčku za poper, mešanica plavih rib, pšenice, koruze in ovsa. Naj se ve, da ribice zdravo jejo! Za spremljavo je tercet Žive. Naj se ve, da bo ubrano, lepo, prijetno! Na koncu pa je kar čaj, toda iz žive vode, ki se je ves večer grela na gašperčku v jedilnici, iz več vrst kopriv, rmana in regratovih cvetov. ”Ki se uporabljajo za škropljenje trte. Naj se ve, da je naravno, da to lahko pijemo!”Krištofova brata sta s kombinacijo ”firtohov” in z resnostjo doktorjev, enega ”pravega”, drugega alternativnega, kot belo in črno, zato so tudi njune jedi kot jing in jang, kot otroški nasmeh v objektivu in odrasli metuljček pod vratom.

Toda vseeno je Krištof, čeprav je vsak obisk za celo malho zgodb, projektov, idej in novosti, še vedno enaka gostilna, vaška in družinska, tradicionalna in dobra, s trdimi klopmi in gašperčkom za kavo vred. 

Začne se s slanim in sladk(ovodn)im, surovim in dimljenim, našim in tujim. O vsakem dobavitelju je popoln dosje, o njegovi veri, prepričanju, filozofiji, znanju, načinih, ciljih … Nadaljuje se eko in konča se z izletom, do lesenega šotora, iz katerega je najlepši pogled na vaško cerkev. Macesnov les je z Jezerskega, seno je z našega travnika, klopi so iz Bitenj, obložene z ovčjimi kožami iz Solčavja, prt je od babice, tete in mame, lestenec je iz kanglic za mleko, ker je bila tam, kjer danes ni trgovina, temveč je Samooskrba, mlečna zadruga. Nad vsem tem pa piše: ”Več kot ti dajem, več imam, kajti oboje je neskončno.”


Je že konec? Ali je šele začetek? Kozji sir je s kmetije, olivno olje pa iz zlatarne. Že smo med vrati, ko se Tomaž še nečesa spomni. ”Joj, še čaj …”.


Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)

H Krištofu greste lahko le na ričet ali pa na kranjsko klobaso. Lahko si kuhate sami ali s prijatelji, lahko si vzamete ali naročite za domov, in lahko ste tudi na zajli ali pa v dvoje. Toda, če bi radi doživeli divje, eko in sledljivo, potem si le vzemite nekaj ur časa in se prepustite belemu (Tomaž) ali/in črnemu (Krištof) predpasniku. Zato Krištof ni (le) gostilna, temveč je (predvsem) doživetje! S tem se bodo strinjali celo tisti, ki ne grizejo lizik, ne ližejo potice in ne iščejo zlata v olivnem olju.


Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj


VINSKA PONUDBA

Drugačnosti in ekologiji so zvesta tudi vina (in piva). Med 95 vinskimi etiketami je veliko bio in oranžnih vin, tudi iz mednarodnega izbora. Vinski svetovalec Krištof Bolka. Najbolj priljubljeni: Aci Urbajs, Medot, Valter Sirk, Movia, Tilia - MatjažKomentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Gorenjska

Značilnost:
moderno regionalno

Naslov:  Predoslje 22, Kranj

Telefon:  04 2341 030

www:  www.gostilnakristof.si

E-pošta:  kristof@siol.net

Zaprto:  nikoli; odprto od ponedeljka do sobote med 12. in 24. uro, v nedeljo med 12. in 17. uro

Lastnik:  Krištof in Tomaž Bolka

Kuhar:  Gregor Šenk in Klemen Klavčič

Cene:  hladne predjedi 11,50 do 15, juhe 3,50 do 5,50, tople predjedi 10,50 do 12,50, glavne jedi 8,50 do 23, sladice 6; degustacijski meni 15 evrov (3 hodi), 29 evrov (4 hodi) in 42 evrov (5 hodov)

Jedi:
tradicionalne jedi, polne novih idej

Dodatno:
bio in veganske jedi, Nežkina hiša, Samooskrba, vinoteka, Gostilna za dva

Leto obiska:  maj 2015   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND