Ne le pri Klincih, dejstvo je, da se v Brdih dogaja! Kamorkoli greš - predvsem na tistem koncu, ki gleda proti Krminu in Gorici -, je polno, kjerkoli si, je najlepši razgled in povsod se lahko zaneseš na prvo pravilo gostinstva, ki velja po vsem svetu: pojdi tja, kjer so domačini! Bricev, ki hodijo k maši v Medano, na pico na teniško igrišče in na rebulo k sosedu, so polne vse gostinske in vinarske terase od Plešiva do Cerova, od Medane preko Cegla do Vipolž in naprej do Kozane. Spoznate jih po tem, da imajo vsi enaka (pisana) sončna očala in da se z njimi radi družijo turisti, dobrojedci in vinoljubci iz vsega sveta.
Novi tip domačije, ki je moderna in mlada, gostilne, ki je zabavna in drugačna, zabave, ki je dobrojedska in dobro-vinska, terase, ki je skrita, a vse vidi, in umetnosti, ki je sproščena in dopustniška.
Na plaži na Baliju je imel domačin okrog vratu majhen žar, v žepu pa velik kos mesa, da je le malo razpihal in nato napičil na ražnjič, zdaj pa po Brdih diši s prav takšnega, le nekajkrat večjega žara.
Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu) Skrita pred množičnimi turističnimi obiski si domačija umetnosti Nejke & Uroša s čudovitim pogledom s terase s trikotnim bazenom lahko privošči kreativno sproščenost, ki enkrat ponudi le feto pršuta, toda zato ta že štiri leta zori v sobi pod vašo posteljo, drugič pa preseneti s scenosledom hudomušnih kulinaričnih idej, toda s trmastimi stalnicami: lokalno, sezonsko, ekološko, domače, preprosto, kreativno. Na mesnine iz domače predelave, na meso z inovativnega žara, na pogled z vedno polne terase.
Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj
VINSKA PONUDBA Hišni vinar je Aleks Klinec iz Medane, toda na vinski karti (20 etiket) ni le bratovih vin; vinsko svetuje Nejka Klinec, ki daje poudarek lokalnim vinarjem in njihovim oranžnim vinom, tudi z italijanske strani in s Krasa. Rebula 2010, Klinec, iz akacijevih sodov k tatarcu, sauvignon selekcija, 2012, Marjan Simčič, h kožarci, Mora, 2009, Klinec, k rostbifu.
|