Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (69 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Goveje ličnice in tortica iz artičok


Rostbif z žara, bela polenta, šparglji


Rezanci in domači šalam


Rižota s šparglji


Kožarca in gosje jajce


Tatarski biftek


Domače mesnine


Pozdrav iz kuhinje


Pršuti


Jedilni list

Nejka in Uroš Klinec
 
Nejka & Uroš Klinec, Plešivo, 4,5
Gostilna sproščenosti, domaöija umetnosti

Na deščici za rezanje, ki ima naslov ”Danes nudimo”, je za šestimi, sedmimi krožniki po dnevnem navdihu chefa in radodarnosti narave podpis: ”Buh žegni”.
Ravno, ko skušamo ugotoviti, katera terasa ima lepši razgled, Aleksova ali Uroševa, priteče starejši brat, ker je tudi pri njemu hiša polna, pa mu je ravno zdaj nekaj zmanjkalo … Potem enkrat, ko se vidijo le še luči ponočnjakov tam spodaj in čez v Šlovrencu, Fari in Gradišču, pa se mlajši brat izgubi navzgor proti Medani, ”da vidim, kaj se tam dogaja …”


Ne le pri Klincih, dejstvo je, da se v Brdih dogaja! Kamorkoli greš - predvsem na tistem koncu, ki gleda proti Krminu in Gorici -, je polno, kjerkoli si, je najlepši razgled in povsod se lahko zaneseš na prvo pravilo gostinstva, ki velja po vsem svetu: pojdi tja, kjer so domačini! Bricev, ki hodijo k maši v Medano, na pico na teniško igrišče in na rebulo k sosedu, so polne vse gostinske in vinarske terase od Plešiva do Cerova, od Medane preko Cegla do Vipolž in naprej do Kozane. Spoznate jih po tem, da imajo vsi enaka (pisana) sončna očala in da se z njimi radi družijo turisti, dobrojedci in vinoljubci iz vsega sveta.


Novi tip domačije, ki je moderna in mlada, gostilne, ki je zabavna in drugačna, zabave, ki je dobrojedska in dobro-vinska, terase, ki je skrita, a vse vidi, in umetnosti, ki je sproščena in dopustniška.
Na plaži na Baliju je imel domačin okrog vratu majhen žar, v žepu pa velik kos mesa, da je le malo razpihal in nato napičil na ražnjič, zdaj pa po Brdih diši s prav takšnega, le nekajkrat večjega žara.


Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)

Skrita pred množičnimi turističnimi obiski si domačija umetnosti Nejke & Uroša s čudovitim pogledom s terase s trikotnim bazenom lahko privošči kreativno sproščenost, ki enkrat ponudi le feto pršuta, toda zato ta že štiri leta zori v sobi pod vašo posteljo, drugič pa preseneti s scenosledom hudomušnih kulinaričnih idej, toda s trmastimi stalnicami: lokalno, sezonsko, ekološko, domače, preprosto, kreativno. Na mesnine iz domače predelave, na meso z inovativnega žara, na pogled z vedno polne terase.


Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj


VINSKA PONUDBA

Hišni vinar je Aleks Klinec iz Medane, toda na vinski karti (20 etiket) ni le bratovih vin; vinsko svetuje Nejka Klinec, ki daje poudarek lokalnim vinarjem in njihovim oranžnim vinom, tudi z italijanske strani in s Krasa. Rebula 2010, Klinec, iz akacijevih sodov k tatarcu, sauvignon selekcija, 2012, Marjan Simčič, h kožarci, Mora, 2009, Klinec, k rostbifu.Komentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Primorska in Notranjska

Značilnost:
briško

Naslov:  Plešivo 51 b, Dobrovo v Brdih

Telefon:  031 339 463

www:  www.klinecplesivo.si

E-pošta:  info@klinecplesivo.si

Zaprto:  od ponedeljka do četrtka (odprto po predhodnem dogovoru); odprto petek med 19. in 23. uro, sobota med 12. in 15. uro ter med 19. in 23. uro, nedelja med 12. in 16. uro, obvezna rezervacija

Lastnik:  Nejka in Uroš Klinec

Kuhar:  Uroš Klinec

Cene:  hladne predjedi 6 do 10, juhe 3 do 5, tople predjedi 5 do 8, glavne jedi 12 do 17, sladice 3 do 5; degustacijski meni 32, evrov (5 hodov)

Jedi:
modernizirane briške jedi

Dodatno:
5 art sob, prodaja domačega pršuta in mesnin, kulturni dogodki

Leto obiska:  april 2015   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND