V konobo Nono lahko greste na morje. Do Umaga je tako blizu, da je prednost, ker je turistični vrvež na obali, v istrski notranjosti pa je tako kot v Nonovi - prijetno.
V konobo Nono pa lahko greste tudi jest! Čeprav so na to idejo prišli že mnogi pred vami, zaradi česar boste bili nekaj vikendov lačni, preden vam bo uspelo končno dobiti čez tri tedne prosto mizo, in čeprav je na Nonovem jedilnem listu toliko tega, kar imajo tudi vsi drugi tam, kjer se vidi morje, kjer dišijo tartufi, kjer v grmovju rasejo šparglji in kjer so iz starih krav naredili blagovno znamko, znajo Edo, Prodanovi in chef Andrija Maček svoj posel dovolj dobro, da so naredili oboje: ljudsko gostilno, ki je ob vikendih nabito polna, in istrsko konobo, ki sezono spreminja v degustacijske menije s takšnim razmerjem cene in kakovosti, da so zadovoljni vsi, torej opazovalci, izletniki, prijatelji, dopustniki in dobrojedci.
Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)
Od istrskega pršuta do domačih testenin in minešter, od Boškarina do ”cripnje”, od domačega kruha do gob, špargljev in tartufov, od svežih rib do svežih tort, od farme do konobe, od živalskega vrta razstave starin na stropu. Za otroke je raj zunaj, za odrasle pa znotraj, predsezonski tujci so stalni gostje, sezonski turisti so rezervirali za prihodnje leto, Istrani praznujejo, Slovenci so sosedje. Rezultat je, da se vsi poznajo med seboj in da morate pri Nonu rezervirati tedne vnaprej.
Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj
VINSKA PONUDBA Hišni vinar je Celega iz Buj, lokalnih buteljk je za 50 etiket, priljubljeni so še Cuj, Coronica, Kozlović, Degrassi. Če vina ne bi bila pretopla, bi bila njihova svežina še bolj prijetna; tudi zato, ker se Nono (vinski svetovalec in gospodar Edi Prodan) trudi odkrivati. ”Tega že poznate?” Špargljeva spremljava: malvazija Fiore, 2014, Barboj, Umag, malvazija Novacco, 2013, Fernetići, Brtonigla, cabernet franc, 2012, F. Arman, Vižinada
|