Takšna je tudi hrana. Je fast food, toda nikamor se ti ne mudi. Je štirioglata rižota, toda sipa na njej je sous vide. Vse je v pomanjševalnicah, toda večjih krožnikov še niste videli. Najboljše so sardele, toda zato, ker so polnjene z ovčjim sirom. Najdražji je biftek, toda imajo tudi burgerje. Za sladko natakar prinese šolsko tablo čokoladnih tort, toda čez mamino orehovo potico z mandlji je ni.
Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)
Lokacija: če si v Kopru, moraš tja. Ambient: če si mlad ali star, lačen ali sit, sam ali v družbi, nizko- ali visoko-cenoven, te preprosto očara. Dizajn: če sediš ali ležiš, če gledaš po stropu, stenah ali krožnikih, če bereš ali poslušaš, če prideš na hitro ali ostaneš dolgo, ga opaziš. Hrana: če si za malo ali veliko, če si rumen, zelen, rdeč ali moder, če je iz štale ali z obale, če je ob kavi ali vinu, če naj bo poceni ali drago, imaš kaj. Restavracija, ki si jo zapomniš!
Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj
VINSKA PONUDBA Vinska karta je še v pripravi, a je že jasno, da bodo glavni lokalni vinarji (Vinakoper, Korenika R & D, Gordia, Blažič, Rojac). Vinska svetovalka Katjuša Ščuka. Če v Guštu za vinsko zgodbo ni bilo dovolj prostora, ga je tukaj več kot le za nekaj steklenic na steni. Buteljčno je tudi na kozarec, a še ne dovolj.
|