Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 



impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (57 od 100)


Gostilna ocenjena 2 krat

Hrana:
2 krat
Vina:
2 krat
Postrežba:
2 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
2 krat
Cena/kakovost:
2 krat

Ocenite gostilno
 


Torta sicilia


Biftek šefinje


Padela z morskimi dobrotami


Ravioli s kozjim sirom, lardo in tartufi


Ocvrte sardele


Hobotnica v solati


Ambient



 
Restavracija Capra, Koper, 3,5
Stara arhitektura, novi koncept

Vse odloči že prvi vtis! Stari lestenci, mehke barve, visoki strop, napisi na steni. ”Od štale do obale”. Od plesne dvorane do papirnih luči na stropu, od dizajnerskih stolov do prebarvanih miz, od burgerjev do biftekov, od mladih do starih, od Gušta do Capre. V Sloveniji je zelo malo gostinskih lokalov, ki delujejo tako moderno, a hkrati tradicionalno, tako morsko, a hkrati velemestno, tako domačno, a hkrati veliko, tako prijetno, pa četudi hotelsko … Novi dobri časi, piše na pogrinjku. Je novo, toda vseeno dobro!



Takšna je tudi hrana. Je fast food, toda nikamor se ti ne mudi. Je štirioglata rižota, toda sipa na njej je sous vide. Vse je v pomanjševalnicah, toda večjih krožnikov še niste videli. Najboljše so sardele, toda zato, ker so polnjene z ovčjim sirom. Najdražji je biftek, toda imajo tudi burgerje. Za sladko natakar prinese šolsko tablo čokoladnih tort, toda čez mamino orehovo potico z mandlji je ni.


Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)


Lokacija: če si v Kopru, moraš tja. Ambient: če si mlad ali star, lačen ali sit, sam ali v družbi, nizko- ali visoko-cenoven, te preprosto očara. Dizajn: če sediš ali ležiš, če gledaš po stropu, stenah ali krožnikih, če bereš ali poslušaš, če prideš na hitro ali ostaneš dolgo, ga opaziš. Hrana: če si za malo ali veliko, če si rumen, zelen, rdeč ali moder, če je iz štale ali z obale, če je ob kavi ali vinu, če naj bo poceni ali drago, imaš kaj. Restavracija, ki si jo zapomniš!


Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj


VINSKA PONUDBA

Vinska karta je še v pripravi, a je že jasno, da bodo glavni lokalni vinarji (Vinakoper, Korenika R & D, Gordia, Blažič, Rojac). Vinska svetovalka Katjuša Ščuka. Če v Guštu za vinsko zgodbo ni bilo dovolj prostora, ga je tukaj več kot le za nekaj steklenic na steni. Buteljčno je tudi na kozarec, a še ne dovolj.








Komentar bralcev:

25. 3. 2016: definitivno najboljša restavracija v Kopru in naokrog. Razmerje cena/kakovost najvišje. Vse je vedno tako okusno in polno. Rad bi se naučil kuhati tako kot to delajo v Capri.
22. 9. 2015: vse extra razen tezav z parkingom,zato 3 za parking...drugace cista 6...go capra goo


Dodatni podatki

Regija:  Primorska in Notranjska

Značilnost:
sredozemsko

Naslov:   Pristaniška ulica 3, Koper

Telefon:  041 602 030

www:  www.capra.si

E-pošta:  info@capra.si

Zaprto:  nikoli; odprto od ponedeljka do četrtka med 8. in 22. uro, v soboto in nedeljo med 8. in 23. uro

Lastnik:  Marja Černe in Aleš Piščanec

Kuhar:  Marja Černe

Cene:  predjedi 2,80 do 9,50, testenine in rižote 9 do 15,50, glavne jedi 9,50 do 24, sladice 4,40

Jedi:
sredozemska kuhinja

Dodatno:
sladoled Vigo

Leto obiska:  april 2015



   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND