Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (63 od 100)


Gostilna ocenjena 4 krat

Hrana:
4 krat
Vina:
4 krat
Postrežba:
4 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
4 krat
Cena/kakovost:
4 krat

Ocenite gostilno
 


Kloštrska kremšnita


Telečja krača


Firštov golaž


Rajželjc v telečji omaki s prevreto smetano


Raviol s prekajeno postrvijo in pastinakovim pirejem


Ravioli s čemažem


Repnikov narezek


Pozdrav iz kuhinje


Primož Repnik in ekipa
 
Gostilna Repnik, Vrhpolje pri Kamniku, 4
Na rajželjc s kočijo

Parkirišče je veliko, kar je, če ni prazno, vedno dober znak. Fasada je nova, okolje je urejeno, cesta ni hitra. Zraven je novi penzion, za njim je romantičen travnik s poročnim paviljonom, ob njem je menaža s tremi konji. Želite na izlet s kočijo po starem kamniškem mestnem jedru ali z vilicami po okusih Kamnika in Repnikove tradicije? Domača, družinska, gorenjska gostilna vabi h krušni peči na tuhinjsko filo, na rojstni dan v kmečko sobo na telečjo kračo ali Firštov golaž in v veliko jedilnico na nedeljsko kosilo, ki se konča s kloštersko kremnšnito.


Gostilna s klasično slovensko domačo ponudbo, ki pa jo okusno začini s svojim gostoljubjem in chefovim vplivom. To pa je tudi bistvo domačih gostiln, kajne. Da nam ponujajo tisto, kar vsi radi jemo, toda najraje ravno tam.

V tuhinjski fili je slanina, v kruhovem nadevu, ki je kot sočno-rahel narastek v mrežici pomešan z rajželjcem, delom bele telečje drobovine, iz tankega črevesa z oporkom in pečico, pa ga ni. V kamniškem Firštovem golažu je ob divjačini še veliko drobno zrezane zelenjave, v Repnikovem Firštu pa je na vrhu še gratinirana kapa krompirja. Eni ribajo na testenine tartufe, gospodar in chef Primož Repnik pa na raviole s čemažem ali z dimljeno postrvjo nariba zorjeni sir trnič. Drugje je kriza, pri Repniku pa gostilna ob vikendih poka po šivih.

Če vas avtocestni obvoz zanese po Tuhinjski dolini, zagotovo ne boste lačni. Če greste le na nedeljsko kosilo, si ga podaljšajte vsaj z domačimi salamami, iz svinjskega, divjačinskega in konjskega mesa. Če ste nevesta, ženin ali svat, izberite soboto, ko je paviljon za hišo v soncu. Če vedno naročite le dunajca, ga končajte s stoletnim receptom za uršulinsko kremšnito. Če ste blizu Kamnika, je Vrhpolje čisto blizu.

Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)

Kdo se ne bi ustavil, če vidi novo fasado, novi penzion, nov poročni paviljon, novo trato in staro kočijo? Kdo bi kuhal doma, če so (za vikend) vsi sosedje tam? Kdo jih ne bi obiskal, če pa gratiniran divjačinski golaž diši po celem Tuhinju, o rajželjcu pa se govori do Ljubljane? Kdo nima rad, da se dobro naje tega, kar ima sam najraje?!Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj


VINSKA PONUDBA
Hišna vinarja sta štajerski Šumenjak in primorski Čok. Buteljk je za 35 etiket. Renski rizling, Ducal, 2010 k salamam in piščančji pašteti, cabernet Sauvignon, amfora, Erzetič, 2011, h golažu.

Komentar bralcev:

5. 5. 2015: jedi iz tega članka v glavnem ni ; cenika ni !!! vzel sem cenik, ki je bil na pultu in skušal naročiti jedi pa mi je natakar odvrnil, da cenika nimajo in jedilnega lista tudi ne...povedal je kaj imajo..dunajski, pariški, ipd juha...itd itd povedal sem mu da nisem prišel v gostilno na jedi ki so povsod, v vsaki obcestni gostilni..potem je povedal še nekaj jedi kot priželjc...telečja krača..kaj pa odojek ? nimamo..samo občasno če sosed ponudi domačega...ampak zakaj pa potem toliko jedi na jedilniku in v Nedelu..samo za ocenjevalce ?..povedal sem vam, da jedilnega lista ni...kaj pa tisi kup jedilnih listov tam ? tega ste si sami vzeli...priželjc je bil akr OK...krača sous vide..po mojem pogreta o včeraj..še akr..ostalo povprečno...VELIKO RAZOČARANJE !!! pa ne da sem izbirčen...sam kuham že 30 let..hodim po svetu..sledim kulinariko..domačo in vse vodilne...ocena v nedelu je nerealna, razen če je bilo vse predhodno pripravljeno.....naj gre tja nepoznan naključen gost in bo videl da od vsega, kar je v časopisu, je bolj malo...natakar te nato seveda poduči zakaj !!! neverjetno..in tudi poduči te, da gre zraven krače rdeče vino...neverjeten nasvet poznavalca


Dodatni podatki

Regija:  Ljubljana z okolico

Značilnost:
slovensko

Naslov:  Vrhpolje 186, Kamnik

Telefon:  01 839 1293

www:  www.gostilna-repnik.si

E-pošta:  info@gostilna-repnik.si

Zaprto:  ponedeljek; odprto od torka do petka med 10. in 22. uro, sobota med 12. in 22. uro, nedelja med 12. in 15. uro

Lastnik:  družina Repnik

Kuhar:  Primož Repnik

Cene:  hladne predjedi 5 do 7, juhe 2 do 3,50, tople predjedi 5 do 7, glavne jedi 8 do 18, sladice 2,50 do 4,50; degustacijski meni (okusi Kamnika) 35 evrov

Jedi:
slovenske jedi z okusi Kamnika

Dodatno:
penzion z devetimi sobami, Okusi Kamnika, Gostilna Slovenija

Leto obiska:  april 2015   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND