Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (73 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Flan vinskega šodoja, biskvit in mandlji


Telečji ličnice in zdrobovi cmočki s čemažem


Tortica kozjega sira in rdeče zelje


Jakobinka, pak choi, žafranova rižota


Gosja jetra, čičerika, citrusi


Andrej Kuhar
 
Vila Herberstein, Velenje, 5
Novi izziv

Kuharska umetnost Andreja Kuharja je prav tako prekmurska kot francoska, prav tako slovenska kot nemška. Edini slovenski chef z Michelinovo zvezdico po “upokojitvi” v Nemčiji doživlja doma drugo kuharsko mladost, saj bogatim izkušnjam v vsaki kolekciji svojih novih jedi in novih restavracij dodaja z neverjetno mladostno energijo vedno nove ideje in izzive. Zadnji je Vila Herberstein!


Andrej Kuhar je velik, največji igralec na slovenskem kuharskem parketu in takšni so tudi njegovi ”šefi”, od Save preko Mercatorja do Gorenja. Velenje je prav pred Tednom restavracij dobilo, kar je izgubila Ljubljana. Prvi meni kuharja z veliko začetnico bo na velenjski Batajnovi prav v pomladnih treh hodih za 15 evrov.

Brez dvoma bo to nova učna ura visoke francoske kuhinje, ki ji Andrej Kuhar dodaja svoje prepoznavne okuse, oblike, arome in njihove kombinacije. Kuhar kot kuhar prav nič ne popušča, zato je že zdaj jasno, da tudi na novi lokaciji, kljub ”provinci”, ne bo kompromisov in bližnjic, ampak le brezkompromisna kakovost sestavin, nadgrajenih s kuharjevim /Kuharjevim vrhunskim znanjem haute cuisine.

Kuharjevi krožniki so polni, toda jedi so lahke, zaradi užitka, ki riše široke nasmehe. Ko je tako, bi plesali in gore premikali, ne pa zaspali in obležali. V tem je največja razlika med vrhunskostjo in povprečnostjo, med umetnostjo in kuhanjem, med uživanjem in jedenjem.

Kuhar pač rad kuha! In ta energija se čuti v vsaki njegovi jedi Ne sprošča je z vtisom, ki bi ga napihoval ali penil, ne izraža je z eksperimentiranjem, ki bi vedno znova presenečalo; njegova moč je pač v tem, da veste, da bo vrhunsko! Tudi v Velenju!

Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)

Ko Kuhar napoveduje, da bo šel v Velenju nazaj, je jasno, da je to v bistvu smer, ki gre naprej. Ker je na njegovem disku vse, od recepta za cafédepariško maslo do stažiranja pri Haeberlinu, od Michelinove zvezdice v Nemčiji do ribolova ob redkih prostih vikendih v Prekmurju, se Maxim ni preselil v Velenje, tako kot se pred tem tudi Promenada ni pred parlament. Da z vsakim letom bližje penziji Andrej Kuhar išče nove izzive, je sreča za slovensko kulinariko, ki je ne bogati le z vzgojo svoje ekipe, od commisov do Gorenjevih tehnologov, temveč še bolj z vzgojo svojih gostov. Ne bojte se, da bi vam meni vzel sto evrov, a ne ustrašite se, ko se je potrebno chefu prepustiti. Ne pričakujte (več) zrezka Herberstein s praženim krompirjem, temveč Kuharjev podpis.Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj


VINSKA PONUDBA
S prihodom novega chefa se bo obogatila tudi vinska karta (90 etiket). Vinska svetovalca Milan Kmetec in Sašo Zager. Hišni vinar Aljoša Jakončič. Najbolj priljubljeni še: Boris Lisjak, Tomaž Prinčič, Ptujska klet Pullus, Marjan Simčič.


Komentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Štajerska

Značilnost:
visoko avtorsko

Naslov:  Kopališka cesta 1, Velenje

Telefon:  03 896 1400

www:  www.gorenjegostinstvo.si

E-pošta:  info@vilaherberstein.si

Zaprto:  nedelja in prazniki; odprto od ponedeljka do sobote med 12. in 22. uro

Lastnik:  Gorenje Gostinstvo

Kuhar:  Andrej Kuhar

Cene:  hladne predjedi 5,50 do 12, juhe 3,50 do 6,50, tople predjedi 7,50 do 14, glavne jedi 11,50 do 25, sladice 4,50 do 7,50; degustacijski meni 45 evrov (5 hodov) in 60 evrov (6 hodov)

Jedi:
vrhunski haute cuisine s slovensko dušo

Leto obiska:  marec 2015   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND