Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (62 od 100)


Gostilna ocenjena 2 krat

Hrana:
2 krat
Vina:
2 krat
Postrežba:
1 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
2 krat
Cena/kakovost:
1 krat

Ocenite gostilno
 


Biskvit, panakota in limonov sladoled


Telečji file in špinačni ravioli


Šampinjoni, jajce in zorjeni kravji sir


Kozice in piščančji parfait


Slane princeske


Por s pokovko iz ajde


Chefa
 
Okrepčevalnica Luda, Ljubljana, 4
Vse leto Teden restavracij

Namesto Ali Babe smo dobili trend, ki v Ludinem primeru pomeni (naenkrat največ) 40 gostov, ki se veselo zgnetejo za majhne mize, ob vmesni zid in h kratkemu šanku, saj je vsak teden šest novih jedi dejansko izziv za celoletni Teden restavracij! Najdražja kosila in najcenejše večerje v Ljubljani? Obrazi gostov povedo vse: to je hrana, ki te naredi srečnega in veselega!


Majhne princeske sicer ne bi prestale strogega pogleda vrhunskega chefa, če bi Luka pri njem stažiral s svojo večno kapo s ščitnikom, toda zato se v ustih jajčni namaz še bolj nagajivo topi in zasekin še bolj provokativno ščipa. Luda je od prvega dne ljubljanski opoldanski hit, ki je naturščikoma, ki sta se vanjo prišla le učit, odvzela nedolžnost še preden sta se nehala čuditi, kako jima uspeva, da gost res dobi tisto, kar naroči. Toda le ta teden! Prihodnji, namreč, Luka z otroškim navdušenjem in odraslo vztrajnostjo pri vsaki mizi posebej že opisuje novih šest jedi Ludine nove kuhinje. To je kot da bi vsak dan šli na isti obisk, a nikoli z enakim šopkom rož. Vedno so druge vonjave, barve, oblike, a vselej isti preprostost, domačnost in smeh.

Poskusiti je potrebno le kombinacijo velikih kozic, ki se pod svežo kapo iz redkvic naslajajo v piščančjem parfaitu, prekrito s hrustljavostjo rženega kruha, pa ti je jasno, da na slovenski gostinski sceni, odkar sta se v majhni kuhinji na Poljanski začela igrati Urška in Luka, ne bo nikoli več kot je bilo … Bistronomije se v Sloveniji niso spomnili priznani chefi, ki bi na rezervi lokaciji ponudili preproste jedi, a z vrhunskim znanjem in po prijaznih cenah, temveč ekonomistka in gradbenik, ki ne kuhata zato, da bi imela delo, temveč delata, da lahko kuhata. Na majhnem porcelanskem krožniku iz babičine dote tako ni le okusno zažgani por s hrustljavo skuto in mehko ajdovo pokovko, temveč tudi - srce.

Zakaj obiskati? (Uroš Mencinger v NeDelu)

Luda je celo to, kar je drugje deset dni Teden restavracij! Če je bistronomija, ki pomeni, da se vrhunski chefi spustijo na množični nivo tako, da v ekspoziturah svojih mišelinsko ovenčanih restavracij ponujajo dobro hrano, pripravljeno vrhunsko, zaračunano pa prijazno, svetovni trend, sta Urška in Luka v Ludi naredila njeno nadgradnjo. Sicer (še) nista vrhunska chefa in (zato) kuhanja ne prepuščata drugim, toda vse drugo je enako. Ni najdražje ljubljansko kosilo (15 evrov za tri hode), temveč je najbolj ”kul”. Ni najcenejša ljubljanska večerja, temveč je najbolj ”in”.Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukajVINSKA PONUDBA

Vinski izbor (28 etiket) je majhen, toda premišljeno izbran (tudi vina: z dušo). Hišna vinarja Šumenjak (rdeče) in Burja (belo), priljubljeni še Slavček, Klinec, Batič. Gostilna, v kateri vsi pijejo vino; ne zaradi etiket, temveč zaradi ujemanja s hrano! Mladi natakarici, ki je bila šele teden dni v tem poslu, so se sicer tresle roke, toda vedno je natočila iz steklenice pri mizi.

Komentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Ljubljana z okolico

Značilnost:
sodobno

Naslov:  Poljanska 11, Ljubljana

Telefon:  051 761 294

www:  www.luda.si

E-pošta:  info@luda.si

Zaprto:  sobota, nedelja in ponedeljek; odprto od torka do petka med 11.30 in 17. uro, v petek tudi od 19. do 22.30 ure

Lastnik:  Luka Nagode in Urška Dvoraček

Cene:  meni 15 evrov (3 hodi), 12 evrov (2 hoda) in 9 evrov (1 hod)

Jedi:
soul food - preproste jedi z dušo, pripravljene na sodoben način

Dodatno:
soul food - preproste jedi z dušo, pripravljene na sodoben način

Leto obiska:  marec 2015   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND