|
 |
 |
 |
|

| Hrana: |       | Vina: |       | Postrežba: |       | Ambient, čistoča, okolje, parking: |       | Cena/kakovost: |       | SKUPAJ:    (93 od 100)
|
| 
| Gostilna še ni bila ocenjena Ocenite gostilno |  |
 Jabolčni štrudelj
|
 File planinskega vola
|
 Jegulja in črni oreh
|
 Potočnica v tartarju
|
 Vrtni polži s topinamburjem
|
 Njoki rdeče pese
|
 Rižota
|
 Svaljki iz sladkega krompirja
|
 Pozdrav iz kuhinje
|
 Ambient
|
 lastnik Hugo Pizzinin
|
 chef Norbert Niederkofler
| |
 | St. Hubertus, San Cassiano, Italija, 6 | Dolomitom kuha identiteto
| Kuharji so vplivni ljudje. Večina jih sicer vpliva le na sedanjost, a nekateri tudi na prihodnost. Krojijo njihove jedi le naše trenutno razpoloženje, ali tudi naša prihodnja ravnanja? Norbert Niederkofler iz Rosa Alpine je eden tistih redkih kuharjev, ki ne vpliva le na prihodnost svojih gostov - ali se bodo še vrnili v enega najlepših hotelov v Badiji in Dolomitih -, temveč tudi cele doline - ki se je z njegovo pomočjo razvila v eno najbolj zanimivo-pestrih kulinaričnih destinacij v Evropi. Zato, ker v Dolomitih vsako zimo smuča toliko Slovencev, in ker ima chef St. Hubertusa toliko prijateljev med slovenskimi chefi, smo konec leta preverili njegov vpliv na krožnike, ki nas ne le v Dolomitih, temveč tudi drugje, čakajo v prihodnjem letu.
|
Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj
Zakaj obiskati?
Tudi Slovenci so gostje v Rosa Alpini … Tudi slovenski smučarji, ki množično s karto Superski Dolomiti smučajo po Sella Rondi, ne kuhajo le sami … Tudi dobrojedci iz Slovenije si želimo pod novoletno jelko povabilo na večerjo v dvoje v restavraciji z dvema zvezdicama … Restavracija, ki mora biti zaradi luksuznega ambienta 5-zvezdičnega hotela, od polne mize bonbonov v lobbyju do 320 kvadratnih metrov velikega chaleta Zeno v novem prizidku, prijazne profesionalnosti celotne ekipe, od lastnika hotela do gospodinje vaše mize z madžarskim naglasom, in inovativnosti ladinske tradicije v jedeh izvršnega chefa, od rižote iz južnotirolskega svežega sira do tekočih njokov iz rdeče pese na drobljencih iz piva, na spisku bodočih kulinaričnih investicij tistih, ki so radovedni kje, kako in kaj kuhajo najboljši.
VINSKA PONUDBA
Vinski svetovalec Chris Rainer je Niederkoflerjeve jedi odlično združil z južnotirolskimi vini; ena najboljših vinskih kart v Dolomitih je najbolj prepoznavna po najboljših svcetovnih rizlingih (Nemčija, Avstrija). Štiri slovenska vina (Marjan Simčič).
|
|
Dodatni podatki | Regija: Italija | Značilnost: kreativno
| Naslov: Strada Micura de Rü, San Cassiano in Badia (BZ), I | Telefon: +39 0471 849 500 | www: www.rosaalpina.it | E-pošta: info@rosaalpina.it | Zaprto: torek; odprto v času večerje (obvezna rezervacija) | Lastnik: Hugo Pizzinin | Kuhar: Norbert Niederkofler | Cene: degustacijski meni 165 evrov (6 hodov, 3 pozdravi iz kuhinje, sladko razvajanje na koncu) | Jedi: inovativna in avtorska južnotirolska kuhinja | Dodatno: 2 Michelinovi zvezdici, hotel Rosa Alpina je član verige Relais & Chateaux | Leto obiska: december 2014 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|