Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (56 od 100)


Gostilna ocenjena 1 krat

Hrana:
1 krat
Vina:
1 krat
Postrežba:
1 krat
Ambient, čistoča, okolje, parking:
1 krat
Cena/kakovost:
1 krat

Ocenite gostilno
 
Rodizio do Brasil, Ljubljana
Meso, sablja in semafor

Slovenci imamo poseben odnos do žara. Smo nekje vmes, tako kot še v marsičem. Pač nismo (več) na Balkanu, kar pomeni, da so celo v slovenskih gostilnah nostalgično na jedilnikih čevapčiči, doma pa se celo na balkonih kadi vsak sončni vikend. Potem pa pridejo v prestolnico Brazilci in - uspejo … Ravno zato ali, kako to? Dejstvo je, da Rodizio ponuja ravno prav veliko in malo hkrati. Veliko mesa na podoben način z znanim vonjem in malo od vsega, kar gostilne dela popularne: drugačnost, ambient, postrežba, cena. Oziroma: veliko zelenih in malo rdečih semaforjev v ljubljanski churrascariji.


”Ljubljanski Trg mladinskih delovnih brigad je najboljši dokaz, kako so se časi spremenili. Včasih Brčko-Banovići, danes pa all you can eat. V prvem prostoru je tekoči, v drugem stoječi bife. Potem pa so še kar tri jedilnice, v lesu, opeki, kamnu in spominih. Polno, družabno in domačno, da je le vprašanje časa, koliko ga imaš. Pojedel boš, brez skrbi, vse,” je v oceni brazilske restavracije, v kateri meso na sabljah v desetih hodih kroži med polnimi mizami, zapisal v Nedelu Uroš Mencinger.

Ves čas ješ, pa nič ne odrineš; ko poješ, pa pride Brazilka spet in se ji - ponovno - ne moreš upreti. Če kaj ostane, ni zaradi gaucho chefa, temveč le zaradi prevelikih oči! Salsicha je klobasa, coracao so piščančji srčki, costela goveja rebra brez kosti, cupin je goveja zarebrnica, coxa de porco svinjsko stegno, costelinha de porco svinjska rebra, cameiro je jagnjetina, bezerro, teletina, peru puran … Kdor bi si rad rojstni dan, ko si enkrat letno privošči chateaubriand (dvojni biftek), raztegnil čez vse leto, se sicer ne bo najedel fraidinha (pljučne pečenke), toda ko za konec prinesejo še picanho (govejo grbo), je to prava ”sladica” brazilske mesne zgodbe, za katero je najbolj pomembno, da ves čas diši in hodi.

”Rodizio je realnost človeškega mesojedstva. Kar hodi, gre pod nož! Pred žarom in po njem. Le ko pridejo perutničke, so dovolj že roke. To je gostilna iz časov, ko še niso iznašli štedilnika.”

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

Zakaj obiskati!

Kdor je nor na meso, je Rodizio njegova cerkev. Kdor ga rad je, bo bolj zadovoljen kot marsikje. Kdor ga ne je, mu ni treba v Brazilijo, da bi ob zvokih sambe nasitil oči. To ni najboljši mesni ugriz v Ljubljani, to je ”le” gostilna, v kateri se imaš fino in greš zato iz nje zadovoljno sit. Klasična decembrska gostilna, v kateri so vsi veseli in v družbi. Le da tak december v Rodiziu traja vse leto. Za ljubitelje mesa in all you can eat (kolikor lahko poješ). Zato, da ne greste v gostilno sami in da v gostilni sami odločate: kaj, kdaj, koliko boste pojedli.Komentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Ljubljana z okolico

Značilnost:
brazilsko

Naslov:  Trg Mladinskih delovnih brigad 1, Ljubljana

Telefon:  040 316 341

www:  www.rodizio-brasil.com

E-pošta:  info@rodizio-brasil.com

Zaprto:  nikoli; odprto od ponedeljka do četrtka med 12. in 23. uro, v petek in soboto med 12. in 24. uro, v nedeljo med 12. in 22. uro

Kuhar:  Marcelo Geremia

Cene:  kolikor lahko poješ: rodizio 24,50 evrov (10 vrst mesa), rodizio vege 16,50 in rodizio gamberi 22 evrov; kosilo rodizio 16,80 evrov (6 vrst mesa) ali 8 evrov (2 vrsti mesa)

Jedi:
brazilski churrasco žar

Leto obiska:  november 2014   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND