Preusmerjeni boste na vivi.si
3
Iskalnik          
  

 impressum 

Prijava na Dobre Novice
    pišite rad dobrojem
 
Rad Dobrojem na Facebooku

TYPO3 izdelava spletnih strani

 

Hrana:
Vina:
Postrežba:
Ambient, čistoča, okolje, parking:
Cena/kakovost:
SKUPAJ:  
  (64 od 100)


Gostilna še ni bila ocenjena
Ocenite gostilno
 


Čokoladna tortica


Cheese cake


Brancinova pletenica


Jagnječja pečenka in zeljne krpice


Račje prsi


Polenta in jakobova pokrovača


Gosja jetra


Bučna juha


Hobotnica, sardon in brancinov tatar


Miha Potočnik
 
Gostilna Čubr, Križ, 4
Pa četudi bi bil le kruh

Do Čubra se ne sliši avtoceste in do Ljubljane je dovolj blizu, da Križ ni vikend vasica. Čez dvorišče je cerkev in Alpe so namesto zaves. Prava domača gostilna in tako je že 80 let! Kako hitro je minilo, čeprav se je toliko spremenilo. V četrti generaciji je gorenjski Čubr tako vedno bolj ribji in morski, a takšni so pač časi in zato je parkirišče vedno polno. Toda, kdor gre tja le na solato ali pa je najboljša ribica zanj svinjska, najsi bo med (iz)hodi ali le ob sobotni pečenki, tega sploh ne opazi. Čubr je domača gostilna, v kateri so sicer za šankom prijat’li, ob krušni peči lačni in v kleti žejni, toda vseeno v pravi slovenski gostilni najbolj velja, kar je ob soli. In v kruhu Čubru ni para!Za šankom so pr’jat’li, ob krušni peči lačni in v kleti žejni. Prava domača, gorenjska, družinska gostilna! Že 80 let! Gospodar se predstavi s kruhom, gospodarica pa s sladko skuto. Potem je zadnje čase vedno bolj morsko, toda ne manjka tudi drugih Čubrovih specialitet, ki so jih ustvarjale štiri generacije Potočnikov.

Uroš Mencinger v Nedelu: ”Čubr, ki je začel z obaro, golažem in vampi, zaslovel s klobasami in ocvrtim piščancem ter zgradil sedanjo hišo z žabjimi kraki, zrezki in pečenkami, zdaj prisega na okuse sodobnosti. Ambient, toplo-domačen, je ostal klasično-slovensko-gostilniški, postrežba je družinska, stalna in prijazna, zato so brez težav na isti mizi goveja juha z domačimi rezanci, ki so na roko rezani, in bučna kremna juha s smetano in ražnjičem kozice, ki je že modni dodatek. Ali pa telečja jetrca s čebulo po naročilu in foie gras (mastna jetra pitanih gosi ali rac) z rdečim zeljem in štrukljem po hobotnici z jabolčnim kisom, sardoni in tatarjem dimljenega brancina s pasijonko in mangom … Jetra so v eni in drugi izvedbi pečena kot je ”starim” in ”novim” jedcem najbolj všeč, krožniki so vroči in lepi, podkrožniki ročno poslikani in iz Kamnika (lončene skodele pa iz Komende), zato je prav, da je v zelju dovolj kumine, v štrukljih pa dovolj sočne vsebine.”

Zakaj obiskati?

Čubr predvsem vliva zaupanje! To je domača gostilna, še vedno oziroma že 80 let, ki pa se je znala prilagajati in posodabljati. A tega ni počela umetno, torej z velikimi krožniki, barvnimi okraski in prepisanimi jedilniki, temveč kuharsko, torej s prepoznavnimi jedmi in specialitetami. Pravzaprav se tam naokrog ni dobro potikati zgolj v nedeljo in ponedeljek, vse druge dni pa veš, da ti ne bo hudega. Pri Čubru boš vedno koga srečal, za šankom ali na krožniku. Tistim, ki tudi pod Alpami ne morejo brez morja, kreativnost Čubrove chefinje ponuja več od klasike, ki je je povsod preveč, tisti, ki jim je obisk gostilne družabni obred, pa najdejo dovolj razlogov, da še ne gredo domov.

Kulinarično oceno Uroša Mencingerja iz Nedela si lahko preberete tukaj

VINSKA PONUDBA

Kdor bi točeno, izbira med kar štirimi hišnimi vinarji (Šerbinek, Krapež, Ajdnik, Paladin); kdor bi rad spremljavo, ga gospodar/somelje odpelje v klet, kjer skupaj izbirata med 200 etiketami. Ena lepših in bolj poučnih vinskih zgodb v slovenskih gostilnah! Poznavalci najdejo tudi tuje posebnosti in domače redkosti. Najbolj priljubljeni Batič, Gaube, Kristančič, Ščurek, Tilia, Verus.Komentar bralcev:Dodatni podatki

Regija:  Ljubljana z okolico

Značilnost:
slovensko

Naslov:  Križ 53, Komenda

Telefon:  01 834 1115

www:  www.gostilna-cubr.com

E-pošta:  info@gostilna-cubr.com

Zaprto:  nedelja in ponedeljek; odprto od torka do sobote med 12. in 22. uro

Lastnik:  Anita in Miha Potočnik

Kuhar:  Anita Potočnik

Cene:  hladne predjedi 6,80 do 7,50, juhe 2,20 do 3,10, tople predjedi 7,60 do 9,40, glavne jedi 8 do 17, sladice 2,90 do 4,10; degustacijski meni 31 evrov (5 hodov)

Jedi:
slovenska kuhinja in morske jedi

Dodatno:
80 let; lična knjižica gostom za darilo

Leto obiska:  november 2014   
Copyright (c) Rad dobrojem - TeND